Peruna-kikihernecurry

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g900 g13 kpl   540 kcal14 g117 g0,9 g8,1 g
Sipuli (kuorittu)150 g2,7 kpl  1,7 dl41 kcal2 g7,2 g0,3 g2,6 g
Valkosipuli 20 g5 kpl   22 kcal1,6 g3,3 g0,1 g0,4 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl15 g    135 kcal0 g0 g15 g0 g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 360 g  36 rl6 dl479 kcal30 g63 g7,2 g18 g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g400 g    212 kcal23 g21 g4 g0 g
Inkivääri, tuore, silputtu40 g    32 kcal0,7 g7,1 g0,3 g0,8 g
Jogurtti, maustamaton, rasvaa 2,5 %, vähälaktoosinen, ei lisätty d-vitamiinia 300 g 60 tl20 rl3 dl181 kcal10 g15 g7,5 g0 g
Chili paprika punainen10 g    4 kcal0,2 g0,9 g0 g0 g
Kurkuma, annos 2g2 g    1 kcal0 g0 g0 g0 g
Ananasmehu (2dl)200 g    100 kcal2 g24 g2 g0 g
Garam Masala Spice Mix, Santa Maria, 44g5 g    16 kcal0,4 g2,9 g0,3 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
2402 g    1762 kcal83 g262 g38 g30 g
Ravintosisältö / annos300 g    220 kcal10 g33 g4,7 g3,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    73 kcal3,5 g11 g1,6 g1,2 g
Kuori ja lohko perunat ja hienonna kuoritut sipulit.

Höyrytä tai keitä perunat kovan kypsiksi.

Hauduta sipulia, inkivääriä ja valkosipulia (sekä chiliä) muutaman minuutin ajan öljyssä paksupohjaisessa kattilassa.

Lisää juustokumina, korianteri, paprika, kurkuma ja kikherneet.

Hauduta muutama minuutti.

Lisää ananasmehu, keitetyt perunat, garam masala ja herneet.

Hauduta viitisen minuuttia.

Mausta suolalla, sitruunamehulla ja tuoreella korianterilla.

Vinkki:
Voit lisätä curryyn halutessasi turkkilaista jogurttia.