Katalonialainen lihapata

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Naudan Sisäpaisti900 g    990 kcal198 g0,9 g27 g0 g
Ruokaöljy keskiarvo 27 g 5,4 tl1,9 rl0,3 dl239 kcal0 g0 g27 g0 g
Salottisipuli pussi (åth produkter), annos 250g200 g    54 kcal2,6 g10 g0,2 g3,4 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g8 g2 kpl   8,3 kcal0,6 g1,3 g0 g0,2 g
Vesi300 g 60 tl20 rl3 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Lihaliemikuutio Maggi11 g    31 kcal1 g0,8 g2,5 g0 g
Punaviini 150 g 30 tl10 rl1,5 dl106 kcal0,5 g0,3 g0 g0 g
Rusina 18 g 6 tl2 rl0,3 dl53 kcal0,5 g11 g0,1 g1,7 g
Oliivi kivetön musta rainbow200 g    360 kcal1,2 g11 g34 g0 g
Ohrakas ohratärkkelys30 g    110 kcal0,1 g27 g0,2 g0,4 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1844 g    1950 kcal205 g62 g91 g5,7 g
Ravintosisältö / annos307 g    325 kcal34 g10 g15 g0,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    106 kcal11 g3,4 g4,9 g0,3 g
1. Ruskista paisti joka puolelta 1rkl:ssa öljyä uuninkestävässä padassa.

Lisää sipuli ja valkosipuli.

Jatka paistamista 2 minuuttia ja ota pois liedeltä. 2. Lisää vesi+lihaliemikuutio , punaviini, rusinat ja oliivit.

Kypsennä uunissa 175 asteessa kannella peitettynä 2 tuntia.

3. Nosta kypsä paisti padasta ja kääri tiiviisti folioon.

4. Suurusta paistiliemi sekoittamalla ohratärkkelystä veteen.

Kaada suurus pataan samalla kevyesti sekoittaen.

Kuumenna liedellä kiehuvaksi ja hauduta pari minuuttia. 6. Viipaloi paisti ja asettele tarjoiluastiaan.

Lusikoi kastike paistiviipaleiden päälle ja koristele halutessasi timjaminoksilla.

Tarjoa esi. lämpimien lohkoperunoiden kera.