Täysjyväpuuro

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g160 g    518 kcal25 g108 g4,7 g16 g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g80 g    288 kcal12 g47 g5,6 g7,5 g
Ohrasuurimo 80 g  6,2 rl0,9 dl258 kcal6,6 g51 g1,6 g6,1 g
Oivariini, 60 (100g)10 g    55 kcal0,1 g0,1 g6 g0 g
Tattarisuurimo / -jauho 80 g  7,3 rl1,1 dl258 kcal10 g48 g1,6 g4,6 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
410 g    1377 kcal53 g254 g20 g34 g
Ravintosisältö / annos41 g    138 kcal5,3 g25 g2 g3,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    336 kcal13 g62 g4,8 g8,3 g
Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.