Hernekeitto hirvenjauhelihasta

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Hirvenjauheliha oma saalis400 g    448 kcal88 g0 g12 g0 g
Herne kuivattu 500 g   5,9 dl1511 kcal90 g243 g5 g54 g
Sipuli 86 g1,6 kpl  1 dl26 kcal1,1 g4,1 g0,2 g1,5 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,6 kcal0,2 g0,8 g0,1 g0,5 g
Vesi, vesijohtovesi 2000 g 400 tl133 rl20 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Knorr vähärasv. kasvisliemikuutio, 1kuutio=10g10 g    25 kcal1,1 g0,3 g2,2 g0,2 g
Voi 10 g 2 tl0,7 rl0,1 dl73 kcal0,1 g0 g8,1 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
3013 g    2088 kcal180 g248 g28 g56 g
Ravintosisältö / annos301 g    209 kcal18 g25 g2,8 g5,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    69 kcal6 g8,2 g0,9 g1,8 g
Laita herneet likoamaan edellisenä iltana.

Laita herneet kiehumaan ja lisää kasvisliemikuutio.

Ruskista jauheliha ja lisää mausteet.

Kaada seos kattilaan ja lisää sipuli.

Tässä vaiheessa itse lisään meiramin.

Mutta sen voi jättää pois kun kaikki ei siitä pidä.

Meiramia voit laittää n. 2 g. Keitä kypsäksi.

Tarkista maku.