Poronkäristys lapin malliin

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Poronliha500 g    635 kcal108 g0 g23 g0 g
Voi 40% rasvaa 50 g    188 kcal0,9 g1 g20 g0 g
Sipuli (kuorittu)250 g4,6 kpl  2,8 dl68 kcal3,3 g12 g0,5 g4,3 g
Mustapippuri 12 g 6 tl1,7 rl 34 kcal1,3 g4,6 g0,4 g3,2 g
Suola, annos 3g15 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 800 g 160 tl53 rl8 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Pekoni, raaka (Pirkka), annos 50g90 g    252 kcal13 g0,8 g22 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1717 g    1176 kcal126 g18 g65 g7,5 g
Ravintosisältö / annos286 g    196 kcal21 g3,1 g11 g1,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    68 kcal7,3 g1,1 g3,8 g0,4 g
Laita valurautapata levylle lämpeämään.

Kuumenna pata ja lisää sitten silava.

Anna silavan ruskistua ja lisää sitten voi ja jäinen liha.

Ruskista liha.

Lisää sipuli, pippuri, suola ja vesi.

Anna lihan hautua hiljalleen poristen.

Tarkista maku.