Jauhelihakastike Special Laurendo Al Meira

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)177 g3,2 kpl  2 dl48 kcal2,3 g8,5 g0,4 g3 g
Valkosipuli 7 g1,8 kpl   7,6 kcal0,6 g1,1 g0 g0,1 g
Ruokaöljy keskiarvo 25 g 5 tl1,8 rl0,3 dl221 kcal0 g0 g25 g0 g
Paistijauheliha, snellman908 g    1544 kcal109 g0 g91 g0 g
Sainsburys chopped tomatoes with basil and oregani (Sainsburys), annos 390g425 g    106 kcal5,5 g19 g0,9 g5,1 g
Maizena vaalea suuruste (Unilever), annos 5g22 g    81 kcal0,2 g19 g0,7 g0 g
Mustapippuri 8 g 4 tl1,1 rl 22 kcal0,9 g3,1 g0,3 g2,1 g
Suola, annos 3g10 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ketsuppi, Heinz, reduced sugar & salt (Heinz)27 g    20 kcal0,3 g4,3 g0 g0,2 g
Vesi, vesijohtovesi 450 g 90 tl30 rl4,5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)250 g    213 kcal2,5 g8,8 g18 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
18 annosta
2309 g    2263 kcal121 g63 g136 g11 g
Ravintosisältö / annos128 g    125 kcal6,7 g3,5 g7,5 g0,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    98 kcal5,3 g2,7 g5,9 g0,5 g
Kuori n.4-5 keskikokoista sipulia (kuorittuna n.210g, kun ylimääräiset sisukset, kuoret ja kalvot on poistettu), Kuori yksi valkosipulinkynsi (kuorittuna n. 7g), pilko sipulit ja valkosipulit pieniksi ja laita kulhoon odottamaan.

Laita isolle teflonpannulle sitruunaoliiviöljyä n.20-25g (hyvän makuinen sitruunaoö esim.

Aromolio, Olio e Limone, 250ml pullo).

Laita lisäksi rapsiöljyä n.15 g pannulle.

Väännä levy kuutoselle ja anna pannun tulla kuumaksi.

Laita pilkotut sipulit ja valkosipulit kuumalle pannulle, pyörittele hyvin öljyssä ja kuullota, älä polta karrelle! Kun sipulit ovat kuulottuneet, laita kaikki jauheliha pannulle ja ruskista huolellisesti.

Sekoita pannussa olevat sipulit jauhelihan joukkoon hyvin.

Kun jauhaliha on ruskistettu kunnolla, mausta mustapippurilla, suolalla ja aromimausteella maun mukaan.

Hyppysellinen kaikkea.

Kaada tämän jälkeen purkki basilikalla maustettua tomaattimurskaa joukkoon ja sekoita ainekset.

Väännä levy tässä kohtaa neloselle.

Sekoita n.25g maizenaa n.250g jääkylmää vettä ja sekoittamisen jälkeen kaada suuruste jauhelihan joukkoon pannuun.

Lisää tämän jälkeen n.40 g tomaattiketsuppia makua antamaan.

Lisää myös n.250g vettä ja anna hetken kuplia.

Tämän jälkeen väännä levy kakkoselle ja lisää 250g, eli yksi purkki vähärasvaista ruokakermaa.

Anna kastikkeen muhia n.15 min vielä ykkösellä ja tarjoile! Hyvää ruokahalua! :) Ps. lisukkeeksi sopivat spaghetti, perunamuusi, lohkoperunat jne..