Jauhelihakeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g200 g3,1 kpl   56 kcal1,2 g12 g0,4 g5 g
Punasipuli, kuorittu, 100g100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Valkosipuli 30 g7,5 kpl   33 kcal2,4 g4,9 g0,2 g0,6 g
KEITTOJUURES Apetit pakaste600 g    156 kcal5,4 g29 g1,8 g14 g
Peruna, vanha, kuorittu 150 g2,5 kpl   114 kcal2,8 g23 g0,3 g1,5 g
Vesi2500 g 500 tl167 rl25 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Lihaliemikuutio Maggi22 g    62 kcal2 g1,5 g5,1 g0 g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)20 g    52 kcal2,6 g2,4 g3,6 g0,1 g
Mustapippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,6 kcal0,2 g0,8 g0,1 g0,5 g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha400 g    664 kcal76 g0 g40 g0 g
Kukkakaali, tuore600 g    120 kcal11 g13 g1,8 g11 g
Chili paprika punainen20 g    8 kcal0,4 g1,8 g0 g0 g
Persilja 50 g  25 rl 14 kcal0,7 g0,6 g0,1 g4 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
4694 g    1311 kcal106 g94 g54 g38 g
Ravintosisältö / annos469 g    131 kcal11 g9 g5,4 g3,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    28 kcal2,3 g2 g1,1 g0,8 g
Lisää aineita siinä järjestyksessä kun kypsyminen vaatii.

Porkkana, sipulit, liemikuutiot ja mausteet ensin kiehuvaan veteen, 10 min keittämisen jälkeen keittojuurekset ja peruna, keitä 10 min. Kukkakaali ja ruskistettu jauheliha viimeiseksi n. 5 min ennen valmistumista.

Lisää vettä jos keitto on liian sakeaa.

Ohjeesta tulee 5 L valmista keittoa eli 10 x 0,5 L annos per 130 kcal.