Soijakoftat tomaattikastikkeessa

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Soijarouhe, tumma (Soyappetit), annos 40g55 g    176 kcal29 g15 g0,3 g8,8 g
Vesi300 g 60 tl20 rl3 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow13 g    34 kcal1,3 g1,3 g2,6 g0,2 g
Kananmuna kuorineen punnittu120 g2 kpl   151 kcal13 g0,4 g11 g0 g
Psyllium husk (Natures of scandinavia), annos 7g12 g    6,6 kcal0,7 g0,4 g0,2 g12 g
Vehnälese 20 g  6,7 rl1 dl46 kcal2,7 g3,1 g0,9 g7,5 g
Valkosipuli 24 g6 kpl   26 kcal1,9 g3,9 g0,1 g0,5 g
Oliiviöljy 30 g 6 tl2,1 rl1/3 dl265 kcal0 g0 g30 g0 g
Tomaattimurska 500 g  33 rl5 dl147 kcal2,8 g27 g1 g10 g
Sipuli (kuorittu)60 g1,1 kpl  2/3 dl16 kcal0,8 g2,9 g0,1 g1 g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g70 g    52 kcal3,2 g9 g0,1 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1204 g    920 kcal55 g63 g46 g40 g
Ravintosisältö / annos301 g    230 kcal14 g16 g12 g10 g
Ravintosisältö / 100g100 g    76 kcal4,6 g5,2 g3,8 g3,3 g
Keitä soijarouhetta kasvisliemessä 5 min. Anna sen jälkeen imeytyä vielä hetki.

Anna jäähtyä.

Sekoita joukkoon munat, psyllium ja vehnäleseet.

Anna turvota 10 min. Hienonna sipulit ja ruskista ne öljyssä.

Sekoita soijarouhe, sipulit ja mausteet (1 tl garam masalaa, 2 tl korianterin siemeniä jauhettuna, 1 tl paprikaa, 1 tl mustapippuria, 1 tl chiliä, 1 tl juustokuminaa) tasaiseksi, kiinteäksi taikinaksi.

Muotoile pyörykät ja paista kypsäksi pannulla miedolla lämmöllä.

Valmista kastike kuumentamalla tomaattimurska ja -pyre kattilassa ja mausta chilillä, juustokuminalla ja suolalla.

Anna kiehua hiljalleen n. 10 min. Tarkista maku ja lisää pullat kastikkeeseen.

Ripottele päälle tuoretta korianteria.