Porkkanasämpylät Special Al Meira

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Porkkana 155 g2,4 kpl   51 kcal1 g8,6 g0,3 g4 g
Hiiva 50 g1 kpl   37 kcal6,6 g0,6 g0,2 g3,5 g
Suola, annos 3g10 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl50 g    450 kcal0 g0 g50 g0 g
Sämpyläjauho, lidl2050 g    7380 kcal267 g1435 g51 g62 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
30 annosta
3315 g    7918 kcal274 g1444 g102 g69 g
Ravintosisältö / annos111 g    265 kcal9 g48 g3,4 g2,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    239 kcal8,3 g44 g3,1 g2,1 g
Kuori 4-5 pientä porkkanaa ja tee ne raasteeksi, n.155g.

Laita n.+42C vettä (kädenlämpöistä) kulhoon ja sekoita joukkoon yksi pala hiivaa (50g), porkkanaraaste, n.1 tl suolaa, 0,5 dl rapsiöljyä ja vähitellen 1-2 dl kerrallaan jauhoja yhteensä 19,5 dl. Kun ainekset on sekoitettu huolellisesti ja taikina "veivattu", niin anna taikinan nousta esim.

pyyheliinan alla n. 20-30 min. Tämän jälkeen kaada koko taikina leivontaalustalle ja tee iso pitko käyttäen jauhoja (n.1 dl), joka leikataan neljään osaan.

(Märät kädet auttavat myös leipomaan melko löysää taikinaa paremmin.

Tee valmiita sämpylöitä pellille n. 9kpl ja anna pellin olla vielä hetken hellan päällä, jolloin sämpylät nousevat lisää.

Paista uunissa 225C n.20-25minuuttia, tai kunnes ovat kauniin ruskeita.

Laita valmiit kuumat sämpylät esim.

koriin ja peitä pyyheliinalla ennen tarjoilua.

(Kuori pehmenee pyyhkeen alla).