Kevyt kanakastike Special Al Meira

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)150 g2,7 kpl  1,7 dl41 kcal2 g7,2 g0,3 g2,6 g
Valkosipuli 7 g1,8 kpl   7,6 kcal0,6 g1,1 g0 g0,1 g
Oliiviöljy 10 g 2 tl0,7 rl0,1 dl88 kcal0 g0 g10 g0 g
Maizena vaalea suuruste (Unilever), annos 5g18 g    67 kcal0,2 g15 g0,5 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 440 g 88 tl29 rl4,4 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kananpojan fileesuikaleet, maustamaton (Kariniemen), annos 150g450 g    495 kcal104 g0 g8,1 g0 g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)250 g    213 kcal2,5 g8,8 g18 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
1325 g    911 kcal109 g32 g36 g2,7 g
Ravintosisältö / annos133 g    91 kcal11 g3,2 g3,7 g0,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    69 kcal8,2 g2,4 g2,7 g0,2 g
Kuori n.3-4 keskikokoista sipulia (kuorittuna n.150g, kun ylimääräiset sisukset, kuoret ja kalvot on poistettu), Kuori yksi valkosipulinkynsi (kuorittuna n. 7g), pilko sipulit ja valkosipulit pieniksi ja laita kulhoon odottamaan.

Laita isolle teflonpannulle sitruunaoliiviöljyä n.10-15g (hyvän makuinen sitruunaoö esim.

Aromolio, Olio e Limone, 250ml pullo).

Väännä levy kuutoselle ja anna pannun tulla kuumaksi.

Laita pilkotut sipulit ja valkosipulit kuumalle pannulle, pyörittele hyvin öljyssä ja kuullota, älä polta karrelle! Kun sipulit ovat kuulottuneet, laita maustamatttomat kanasuikaleet (450g) pannulle ja ruskista huolellisesti.

Sekoita pannussa olevat sipulit kanan joukkoon hyvin.

Kun kananpojansuikaleet on ruskistettu kunnolla, mausta mustapippurilla, suolalla ja aromimausteella maun mukaan.

Hyppysellinen kaikkea.

Väännä levy tässä kohtaa neloselle.

Sekoita n.17g maizenaa n.220g jääkylmää vettä ja sekoittamisen jälkeen kaada suuruste suikaleiden joukkoon pannuun.

Lisää myös n.220g vettä ja anna hetken kuplia.

Tämän jälkeen väännä levy kakkoselle ja lisää 250g, eli yksi purkki vähärasvaista ruokakermaa (7%) Flora esim.

Anna kastikkeen muhia n.15 min vielä ykkösellä ja tarjoile! Hyvää ruokahalua! :)
Ps. lisukkeeksi sopivat spaghetti, perunamuusi, lohkoperunat jne..