Pienempi jauhelihakastike Special Al Meira

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Paistijauheliha, snellman400 g    680 kcal48 g0 g40 g0 g
Sipuli (kuorittu)159 g2,9 kpl  1,8 dl43 kcal2,1 g7,6 g0,3 g2,7 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl20 g    180 kcal0 g0 g20 g0 g
Tomaattimurska 425 g  28 rl4,3 dl125 kcal2,4 g23 g0,9 g8,1 g
Maizena vaalea suuruste (Unilever), annos 5g20 g    74 kcal0,2 g17 g0,6 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ketsuppi, Heinz, reduced sugar & salt (Heinz)22 g    17 kcal0,2 g3,5 g0 g0,2 g
Valkosipuli 7 g1,8 kpl   7,6 kcal0,6 g1,1 g0 g0,1 g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)250 g    213 kcal2,5 g8,8 g18 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
9 annosta
1803 g    1339 kcal56 g60 g79 g11 g
Ravintosisältö / annos200 g    148 kcal6,2 g6,7 g8,8 g1,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    74 kcal3,1 g3,3 g4,4 g0,6 g
Kuori n.4 pientä ja keskikokoista sipulia (kuorittuna n.136g, kun ylimääräiset sisukset, kuoret ja kalvot on poistettu), Kuori yksi valkosipulinkynsi (kuorittuna n. 7g), pilko sipulit ja valkosipulit pieniksi ja laita kulhoon odottamaan.

Laita isolle teflonpannulle öljyä n.20-25g.

Väännä levy kuutoselle ja anna pannun tulla kuumaksi.

Laita pilkotut sipulit ja valkosipulit kuumalle pannulle, pyörittele hyvin öljyssä ja kuullota, älä polta karrelle! Kun sipulit ovat kuulottuneet, laita kaikki jauheliha (n.400g) pannulle ja ruskista huolellisesti.

Sekoita pannussa olevat sipulit jauhelihan joukkoon hyvin.

Kun jauheliha on ruskistettu kunnolla, mausta mustapippurilla, suolalla ja aromimausteella maun mukaan.

Hyppysellinen kaikkea.

Kaada tämän jälkeen purkki basilikalla maustettua tomaattimurskaa joukkoon ja sekoita ainekset.

Väännä levy tässä kohtaa neloselle.

Sekoita n.20g maizenaa n.250g jääkylmää vettä ja sekoittamisen jälkeen kaada suuruste jauhelihan joukkoon pannuun.

Lisää tämän jälkeen n.22 g tomaattiketsuppia makua antamaan.

Lisää myös n.250g vettä ja anna hetken kuplia.

Tämän jälkeen väännä levy kakkoselle ja lisää 250g, eli yksi purkki vähärasvaista ruokakermaa.

Anna kastikkeen muhia n.15 min vielä ykkösellä ja tarjoile! Hyvää ruokahalua! :) Ps. lisukkeeksi sopivat spaghetti, perunamuusi, lohkoperunat jne..