Kinkkujuustopiiras

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Margariini 40%, rainbow/pirkka 100 g 20 tl7,1 rl1,1 dl355 kcal0,3 g0 g40 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 163 g  16 rl2,5 dl558 kcal17 g114 g2 g5,7 g
Vesi50 g 10 tl3,3 rl1/2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Saunapalvikinkku Atria 3%, siivu n.12 g100 g    90 kcal16 g1,4 g2,6 g0 g
Sipuli (kuorittu)50 g0,9 kpl  0,6 dl14 kcal0,7 g2,4 g0,1 g0,9 g
Emmentaaliraaste 17% (Arla), annos 50g100 g    290 kcal33 g0 g17 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu136 g2,3 kpl   171 kcal15 g0,4 g12 g0 g
Maito, Kevyt200 g 40 tl13 rl2 dl92 kcal6,4 g10 g3 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
899 g    1570 kcal88 g128 g77 g6,6 g
Ravintosisältö / annos75 g    131 kcal7,3 g11 g6,4 g0,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    175 kcal10 g14 g8,6 g0,7 g
Sekoita pehmeä rasva ja jauhot keskenään.

Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.

Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoilla ja paista pohjaa 225 C 13-15 minuuttia.

Anna jäähtyä hetki.

Vatkaa munat ja maito sekaisin ja mausta seos suolalla ja mustapippurilla.

Paloittele kinkku sekä sipuli ja raasta juusto.

Ripottele ne puolikypsälle pohjalle ja kaada munamaito päälle.

Laita 200 C ja ota pois kun juusto on sulanut ja ruskistunut hieman.