Amerikkalainen suklaakakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Margariini 40%, rainbow/pirkka 200 g 40 tl14 rl2,1 dl710 kcal0,6 g0 g80 g0 g
Sokeri 255 g85 kpl64 tl21 rl3 dl1035 kcal0 g255 g0 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu204 g3,4 kpl   257 kcal22 g0,6 g18 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 195 g  20 rl3 dl669 kcal20 g137 g2,3 g6,8 g
Leivinjauhe 15 g 3 tl1 rl 26 kcal0,8 g5,7 g0 g0,1 g
Oboy original kaakaojuomajauhe100 g    370 kcal3,8 g82 g2,7 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g10 g    40 kcal0 g10 g0 g0 g
Vesi300 g 60 tl20 rl3 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kaakaojauhe, tumma Van Houten50 g    165 kcal12 g23 g11 g5,5 g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g200 g    610 kcal19 g123 g4 g29 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
1529 g    3883 kcal79 g635 g118 g41 g
Ravintosisältö / annos127 g    323 kcal6,5 g53 g10 g3,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    254 kcal5,1 g41 g7,7 g2,7 g
Sivele vuoka öljyllä/margariinilla/voilla ja korppujauhota.

Laita uuni 200 C.
Sekoita kuivat aineet (ei sokeri!) kulhossa.

Mittaa vesi kannuun.

Vaahdota rasva ja sokeri erillisessä kulhossa.

Lisää vaahtoon muna kerrallaan.

Lisää taikinaan vuorotellen vettä ja kuivia aineita koko ajan sekoittaen.

Paista 45-60 min.
Pinnan voi koristella tomusokerilla.