Tiikerikakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 220 g4 kpl   314 kcal28 g0,7 g23 g0 g
Sokeri 210 g70 kpl53 tl18 rl2,5 dl852 kcal0 g210 g0 g0 g
Margariini 60%, keskiarvo 150 g 30 tl11 rl1,6 dl799 kcal0,5 g0,5 g90 g0 g
Leivinjauhe 10 g 2 tl2/3 rl 18 kcal0,5 g3,8 g0 g0,1 g
Vanilliinisokeri, teelusikka10 g    40 kcal0 g10 g0 g0 g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen150 g 30 tl10 rl1,5 dl50 kcal5 g7,4 g0 g0 g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 6 g 2 tl1 rl0,2 dl22 kcal1,1 g0,7 g1,3 g1,8 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
20 annosta
756 g    2094 kcal35 g233 g114 g1,9 g
Ravintosisältö / annos38 g    105 kcal1,7 g12 g5,7 g0,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    277 kcal4,6 g31 g15 g0,3 g
1. Uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka.

2. Sulata margariini kattilassa.

Yhdistä leivinjauhe (2 tl), jauhot (4 dl) ja vanilliinisokeri (3 tl).
3. Vatkaa munat (4 kpl) ja sokeri (2,5 dl) kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen.

4. Ota erilleen n. 1/3 taikinasta ja sekoita kaakaojauhe (2 tl) tähän
5. Kaada vuokaan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma kerros ja päällimmäiseksi loput vaaleasta.

Upota haarukka sinne tänne ja pyöräytä taikinaa.

6. Paista uunin alatasossa n. 45 minuuttia.