Kevennetyt Runebergin tortut

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sokeri 64 g21 kpl16 tl5,3 rl3/4 dl260 kcal0 g64 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 49 g  4,9 rl3/4 dl168 kcal5 g34 g0,6 g1,7 g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%100 g    60 kcal3,2 g7,1 g2 g0 g
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Korppujauho 38 g  5,4 rl3/4 dl137 kcal3,9 g28 g0,4 g2 g
Manteli 35 g  3,5 rl1/2 dl216 kcal8,4 g2,3 g19 g2,5 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2 g    8 kcal0 g2 g0 g0 g
Kardemumma, annos 2g2 g    6,2 kcal0,2 g1,4 g0,1 g0,6 g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen100 g    180 kcal0,4 g43 g0,2 g2,3 g
Sokerivesikuorrutus 45 g    154 kcal0 g38 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
7 annosta
550 g    1355 kcal35 g222 g34 g9 g
Ravintosisältö / annos79 g    195 kcal5,1 g32 g4,8 g1,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    246 kcal6,4 g40 g6,1 g1,7 g
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää vaahtoon kuivat aineet, kuivat mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin.

Lisää sula rasva ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin folio-muffinivuokiin.

Myös silikonivuokia, muffinipeltiä tai torttumuotteja voit käyttää.

Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle pieni nokare paistonkestävää hilloa / marmeladia.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.

Kostuta kypsät tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä.

Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa.

Koristele sokerivesikuorrutukselle pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

TIESITKÖ?
Runerbergin torttuna tunnetun leivonnaisen resepti oli alkuaan melko pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen ja nimi tulee siitä, että Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.