Suklaa-mokkamousse

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vaalea suklaa (Brunberg), annos 5g50 g    271 kcal3,8 g25 g17 g0 g
Kananmuna kuoreton 120 g2,2 kpl   171 kcal15 g0,4 g12 g0 g
Sokeri 15 g5 kpl3,8 tl1,3 rl0,2 dl61 kcal0 g15 g0 g0 g
Kuohukerma (vähälakt.) (Satamaito), annos 100g100 g    340 kcal2 g2,7 g35 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4 g    16 kcal0 g4 g0 g0 g
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g100 g0,6 kpl20 tl6,7 rl1 dl1,3 kcal0,3 g0 g0 g0 g
Liivate 10 g 3,3 tl1,1 rl 35 kcal8,6 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
399 g    895 kcal30 g47 g64 g0 g
Ravintosisältö / annos100 g    224 kcal7,4 g12 g16 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    224 kcal7,4 g12 g16 g0 g
SUKLAA-MOKKAMOUSSE

2 liivatetta

1 dl vahvaa kahvia

50g suklaata

2 munaa

2 rkl sokeria

1 dl kuohukermaa

1 tl vaniljasokeria

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Paloittele suklaa kiehuvan kuumaan kahviin, anna sulaa.

Puserra liivatelehdet kuiviksi ja liuota ne kuumaan kahvi-suklaaseokseen.

Jäähdytä haaleaksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Mausta vaniljasokerilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita suklaaseos munavaahtoon ja lisää seokseen kermavaahto.

Hyydytä jääkaapissa n. 3h.