Pizza Special Laurendo Al Meira

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Maitorahka, Valio, 0,3400 g 80 tl27 rl4 dl260 kcal44 g17 g1,2 g0 g
Kadett juustoraaste (Arla)450 g    1035 kcal131 g11 g54 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu240 g4 kpl   302 kcal26 g0,7 g22 g0 g
Elovena Plus Kauralese (Raisio), annos 50g64 g    205 kcal12 g28 g5,4 g12 g
Ruisjauho,luomu (Helsingin mylly), annos 100g60 g    192 kcal6,6 g38 g1,2 g7,2 g
Leivinjauhe 10 g 2 tl2/3 rl 18 kcal0,5 g3,8 g0 g0,1 g
Vesi, vesijohtovesi 100 g 20 tl6,7 rl1 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Tonnikalaa valikoituja fileepaloja vedessä, Abba340 g    374 kcal85 g0 g3,4 g0 g
Naudan paistijauheliha 7%500 g    695 kcal95 g0 g35 g0 g
Paprika keltainen 185 g1,1 kpl   56 kcal1,7 g9 g0,4 g3,7 g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g262 g2,1 kpl   53 kcal1,6 g10 g0,8 g3,7 g
Sipuli (kuorittu)175 g3,2 kpl  1,9 dl47 kcal2,3 g8,4 g0,4 g3 g
Sainsburys chopped tomatoes with basil and oregani (Sainsburys), annos 390g387 g    97 kcal5 g17 g0,8 g4,6 g
Tomaattipyree, Pirkka135 g    111 kcal4,6 g26 g1,4 g1,4 g
Suola, annos 3g12 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ananas, sokeriliemessä 363 g   3,8 dl267 kcal1,8 g60 g0,4 g4,4 g
Valkosipuli 7 g1,8 kpl   7,6 kcal0,6 g1,1 g0 g0,1 g
Oliiviöljy 15 g 3 tl1,1 rl0,2 dl133 kcal0 g0 g15 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
18 annosta
3705 g    3852 kcal417 g230 g141 g40 g
Ravintosisältö / annos206 g    214 kcal23 g13 g7,8 g2,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    104 kcal11 g6,2 g3,8 g1,1 g
Kuori n.5 pientä sipulia ja pilko (175g), kuori yksi valkosipulin kynsi.

Laita kuumaan pannuun n.15 g oliiviöljyä ja ruskista 500g vähärasvaista (7%) naudan paistijauhelihaa, sekä kuullota sipulit ennen jauhelihaa öljyssä.

Mausta mustapippurilla, suolalla (Fleur De Sel) ja aromimausteella.

Anna jäähtyä.

Pizzapohja:
Laita kulhoon 400g vähärasvaista maitorahkaa, 150g Arlan 12% kadett juustoraastetta, riko neljä kananmunaa, laita 8rkl (64g) Elovenan kauralese plus Beetaglukaania, 6 rkl (60g) Myllärin luomuruisjauhoa, 2 tl leivinjauhetta (10g), sekä 1 dl (100g) kylmää vettä ja sekoita hyvin.

Jaa pohja (950g) puoliksi ja levitä puoliskot (475g) kahdelle uunipellille leivinpaperin päälle.

Levittäminen käy hyvin esim.

ruokalusikalla.

Laita esikuumennettuun uuniin ja paista pohjia ilman täytteitä 225C uunissa n.10 minuuttia.

Älä polta! Pohjasta tulee uunissa kauniin ruskehtava.

Tee tomaattimurskasta ja tomaattipyreestä (1 prk molempia) tomaattikastike, jonka maustat provinssin yrteillä, suolalla (Fleur De Sel), aromimausteella.

Jaa tomaattikastike puoliksi ja levitä puoliskot molempien pizzojen päälle tasaisesti.

Laita yksi purkki tonnikalaa molempiin pizzoihin.

Tonnikalaa vedessä (esim.

Abba, valikoituja fileepaloja vedessä).

Ota yksi iso paprika, poista siemenkota ja pilko pieniksi.

Ennen siemenkotaa n.266g ja sen jälkeen 185g.

Pilko kolme tomaattia (262g) ja jaa molempiin pizzoihin tasaisesti.

Jaa ruskistettu jauheliha ja sipulit ja levitä puolikkaat molempien pizzojen päälle tasaisesti.

Laita ananasrenkaita (363g) pilkottuna molempien pizzojen päälle (6 rengasta per pizza)

Ripottele pizzamaustetta ennen juustoraastetta

Laita molempiin pizzoihin 150g pussi Arlan 12% kadett juustoraastetta

Paista valmiit pizzat n.20 min. 225C uunissa ja tarjoile! :)