Jauheliha-sieni-porkkanapihvit

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Paistijauheliha 10%400 g    680 kcal80 g0 g40 g0 g
Kananmuna 50g(kpl)50 g    63 kcal5,5 g0,2 g4,5 g0 g
Porkkana, keskikokoinen 65g130 g2 kpl   36 kcal0,8 g7,7 g0,3 g3,3 g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g100 g    30 kcal1 g4 g0,3 g0 g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)100 g    60 kcal1 g4,5 g4 g0 g
Sipuli (kuorittu)55 g1 kpl  0,6 dl15 kcal0,7 g2,6 g0,1 g0,9 g
Korppujauho 14 g  2 rl0,3 dl51 kcal1,5 g11 g0,1 g0,7 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
849 g    936 kcal91 g30 g49 g4,9 g
Ravintosisältö / annos85 g    94 kcal9 g3 g4,9 g0,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    110 kcal11 g3,5 g5,8 g0,6 g
Laita murskatut, kuivatut sienet sekä 2 rkl korppujauhoja ruokakermaan/veteen turpoamaan.

Lisää kananmuna, hienoksi raastettu porkkana, sipulihake ja mausteet sekä jauheliha ja sekoita tasaiseksi.

Tee pihvejä tai pyöryköitä ja paista uunissa 200c n 10-15 min.
Itse käytin mausteena mustapippuria, lidlin yrttimaustesekoitusta ja tuoretta valkosipulia sekä ruususuolaa.