Hasselbackan perunat Special Laurendo Al Meira

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g1425 g20 kpl   855 kcal21 g185 g1,4 g13 g
Voi (perinteinen meijerivoi)10 g    72 kcal0 g0 g8 g0 g
Rypsiöljy 10 g 2 tl0,7 rl0,1 dl88 kcal0 g0 g10 g0 g
Oliiviöljy 5 g 1 tl0,4 rl0,1 dl44 kcal0 g0 g5 g0 g
Suola, annos 3g10 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1460 g    1060 kcal21 g185 g24 g13 g
Ravintosisältö / annos183 g    133 kcal2,7 g23 g3,1 g1,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    73 kcal1,5 g13 g1,7 g0,9 g
Kuori n.15 keskikokoista perunaa (n.950g).

Vedä viillot perunan pintaan tasaisesti, mutta kuitenkin niin, että perunan "pohja" jää kiinni ja yhtenäiseksi.

Laita 10 g meijevoita kulhoon ja sulata vaikka mikrossa nestemäiseksi.

Sekoita voin joukkoon vielä 10 g rypsiöljyä ja 5 g sitruunaoliiviöljyä.

Laita perunat voideltuun uunivuokaan viiltopuolet ylöspäin ja voitele kulhon öljyllä tasaisesti.

Laita pintaan ripaus suolaa, esim.

Fleur De Sel, aromimaustetta ja halutessasi provinssin yrttejä hyppysellinen.

Laita 200 C esikuumennettuun uuniin n. tunnin ajaksi.

Tarjoile.