Purjoperunakeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Peruna, keskikokoinen 60g700 g10 kpl   420 kcal11 g91 g0,7 g6,3 g
Purjosipuli 450 g2,3 kpl   103 kcal8,1 g11 g0,9 g10 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g7 g1,8 kpl   7,3 kcal0,6 g1,1 g0 g0,1 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
2157 g    530 kcal19 g103 g1,6 g16 g
Ravintosisältö / annos270 g    66 kcal2,4 g13 g0,2 g2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    25 kcal0,9 g4,8 g0,1 g0,7 g
Perunoita 700g
purjoa 450g
vettä 1 litra
maustamiseen:
suola
valkosipuli
mustapippuri
chilipalko
basilika

Pestyt, pilkotut perunat ja purjo sekä mausteet keitetään n 20-30 min pehmeiksi ja soseutetaan.

Lisää keittolautaselliselle raejuustoa tai tuorejuustoa makusi mukaan.