(Tonni)Kala-kasvisvuoka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Purjosipuli 80 g0,4 kpl   18 kcal1,4 g1,9 g0,2 g1,7 g
Punasipuli, kuorittu, 100g100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Herkkusieni säilyke 230 g38 kpl  3,8 dl39 kcal4,8 g0,5 g0,7 g5,5 g
Paprika punainen 180 g1,1 kpl   53 kcal1,7 g8,1 g0,7 g3,4 g
Kesäkurpitsa zucchini 250 g0,7 kpl   45 kcal1,4 g6,3 g1 g1,7 g
Parsakaali brokkoli 400 g1,1 kpl   140 kcal19 g7,8 g1,2 g10 g
Smetana, rasvaa n. 40 % 120 g 24 tl8 rl1,2 dl468 kcal2,6 g2,6 g50 g0 g
Tuorejuusto, pirkka kevyt maustamaton150 g    270 kcal6,8 g8,3 g23 g6 g
Maustettu ruokakerma Kippari Savujuusto (Valio), annos 125g250 g    275 kcal5,8 g10 g25 g0 g
Tonnikala öljyssä 580 g  58 rl11 dl1101 kcal157 g0 g52 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
2340 g    2436 kcal202 g50 g154 g30 g
Ravintosisältö / annos585 g    609 kcal50 g13 g39 g7,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    104 kcal8,6 g2,1 g6,6 g1,3 g
-Pilko sipuli, purjosipuli, paprika.

-Höyrytä parsakaali lähes kypsäksi (4min)
-Laita parsakaalit vuoan pohjalle, mätä tonnikalat päälle (tai lohi tai mikä vaan kala)
-Kuullota sipuli ja purjo pehmeäksi, lisää paprika ja herkkusienet.

Hauduttele rauhassa.

-Uuni päälle n. 200 astetta.

-Lisää haudutuspannuun smetana ja tuorejuusto ja anna vielä vähän hautua.

-Mausta millä haluat, mä laitan vaan mustapippuria ja suolaa.

-Kaada haudutetut jutut parsakaali-(tonni) kalojen päälle ja kippaa siihen päälle kipparisavujuusto tai tavallinen kerma tai kevytkerma tms tms.
-Halutessasi lisää päälle juustoraastetta.

-Uuniin 15-20 minuuttia.