Linssikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Linssi, punainen, Go Green100 g    325 kcal24 g49 g1 g12 g
Peruna, vanha, kuorittu 300 g5 kpl   228 kcal5,6 g47 g0,6 g3 g
Porkkana 130 g2 kpl   43 kcal0,8 g7,2 g0,3 g3,3 g
Tomaattimurska, Pirkka, 500g500 g  33 rl5 dl175 kcal8 g35 g0,5 g7 g
Valkosipuli 20 g5 kpl   22 kcal1,6 g3,3 g0,1 g0,4 g
Oliiviöljy 14 g 2,8 tl1 rl0,2 dl124 kcal0 g0 g14 g0 g
Vesi150 g 30 tl10 rl1,5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Linssit, vihreät, kuivattuna, annos 100g100 g    368 kcal26 g59 g2,5 g8,7 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1314 g    1284 kcal66 g200 g19 g34 g
Ravintosisältö / annos219 g    214 kcal11 g33 g3,2 g5,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    98 kcal5 g15 g1,4 g2,6 g
Mausteet: chilirouhe, kurkuma, curry, juustokumina, garam masala, inkiväärijauhe (tai pieni pala tuoretta), suolaa.

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat pienehköiksi paloiksi.

Lämmitä öljy isossa kattilassa (5 l) ja lisää mausteet (n. 1 tl kutakin, paitsi suolaa tai maun mukaan).

Kuullota mausteita hetki öljyssä (varo, etteivät pala) ja lisää valkosipuli, kuullota vielä hetki.

Lisää kattilaan peruna- ja porkkanapalaset ja pyörittele niitä mausteöljyssä hetki, lisää sitten vesi ja tomaattimurska.

Tarkista veden määrä, älä lisää liikaa.

Vettä voi lisätä keittämisen aikana, jos sitä on liian vähän.

Huuhtele vihreät linssit ja lisää kiehuvaan keittoon, anna kiehua n. 20 minuuttia hiljaa poreillen.

Huuhtele punaiset linssit ja lisää ne keiton joukkoon, anna kiehua vielä 10 minuuttia, tai kunnes linssit, perunat ja porkkanat ovat kypsiä.

Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.

Keiton voi myös soseuttaa sauvasekoittimella.

Säilyy jääkaapissa useamman päivän.