Peruna-bataattisuikaleet uunissa

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, punnittu kuorineen 120 g1,7 kpl   78 kcal1,9 g16 g0,2 g1 g
Bataatti, uunissa 200 g1,5 kpl   176 kcal3,4 g37 g0,1 g6,5 g
Rypsiöljy 14 g 2,8 tl1 rl0,2 dl124 kcal0 g0 g14 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
3 annosta
334 g    378 kcal5,3 g52 g14 g7,5 g
Ravintosisältö / annos111 g    125 kcal1,8 g17 g4,8 g2,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    113 kcal1,6 g16 g4,3 g2,2 g
Mausteet: valkopippuri, paprikajauhe, curry, chilijauhe, suola (tai herbamare).

Pese perunat ja bataatti juuresharjalla huolellisesti ja kuivaa, älä kuori.

Leikkaa juurekset n. sentin viipaleiksi ja ne sitten pitkittäin n. sentin suikaleiksi, jotta ne muistuttavat ranskalaisia perunoita.

Painele suikaleita talouspaperilla poistaaksesi ylimääräisen nesteen.

Laita suikaleet kulhoon, lisää öljy, mausteet ja suola ja sekoita lusikalla, jotta kaikki suikaleet peittyvät mausteisiin.

Paista 225 asteessa n. 15-20 minuuttia tai kunnes kypsiä.

Tarjoile heti.