Peruna-bataattisuikaleet uunissa
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Peruna, punnittu kuorineen | 120 g | 1,7 kpl | | | | 78 kcal | 1,9 g | 16 g | 0,2 g | 1 g |
Bataatti, uunissa | 200 g | 1,5 kpl | | | | 176 kcal | 3,4 g | 37 g | 0,1 g | 6,5 g |
Rypsiöljy | 14 g | | 2,8 tl | 1 rl | 0,2 dl | 124 kcal | 0 g | 0 g | 14 g | 0 g |
|
| Koko resepti 3 annosta | 334 g | | | | | 378 kcal | 5,3 g | 52 g | 14 g | 7,5 g |
Ravintosisältö / annos | 111 g | | | | | 125 kcal | 1,8 g | 17 g | 4,8 g | 2,5 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 113 kcal | 1,6 g | 16 g | 4,3 g | 2,2 g |
Mausteet: valkopippuri, paprikajauhe, curry, chilijauhe, suola (tai herbamare).
Pese perunat ja bataatti juuresharjalla huolellisesti ja kuivaa, älä kuori.
Leikkaa juurekset n. sentin viipaleiksi ja ne sitten pitkittäin n. sentin suikaleiksi, jotta ne muistuttavat ranskalaisia perunoita.
Painele suikaleita talouspaperilla poistaaksesi ylimääräisen nesteen.
Laita suikaleet kulhoon, lisää öljy, mausteet ja suola ja sekoita lusikalla, jotta kaikki suikaleet peittyvät mausteisiin.
Paista 225 asteessa n. 15-20 minuuttia tai kunnes kypsiä.
Tarjoile heti.