Munakoiso-parmigiana

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Munakoiso 1000 g2,5 kpl  33 dl224 kcal5 g31 g2 g25 g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g800 g6,4 kpl   162 kcal4,8 g30 g2,4 g11 g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g200 g    776 kcal66 g0 g57 g0 g
Juusto, mozzarella 200 g    521 kcal37 g0 g41 g0 g
Sipuli (kuorittu)90 g1,6 kpl  1 dl24 kcal1,2 g4,3 g0,2 g1,5 g
Basilika, tuore15 g    6 kcal0,5 g0,8 g0,1 g0,6 g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g15 g    135 kcal0 g0 g15 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
2320 g    1849 kcal115 g67 g117 g38 g
Ravintosisältö / annos580 g    462 kcal29 g17 g29 g10 g
Ravintosisältö / 100g100 g    80 kcal4,9 g2,9 g5 g1,7 g
4 annosta

Leikkaa puhtaat munakoisot pituussuunnassa n. puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Ne ovat nykyään niin laimeita, ettei niitä tarvitse itkettää suolassa.

Jos pidät makua liian voimakkaana, itketä tunti merisuolan alla.

Paista viipaleita maapähkinäöljyssä molemmin puolin pehmeiksi ja laita talouspaperille valumaan.

Leikkaa tomaatit kuutioiksi.

Paista sipulisiivuja oliiviöljyssä, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

Lisää tomaattikuutiot ja paista niitä, kunnes ne ovat melkein sosemaisia.

Revi joukkoon basilika käsin.

Suolaa ja pippuroi.

Kokoa parmigianasi tässä järjestyksessä: uunivuokaan oliiviöljyä, kerros munakoisoviipaleita, parmesaaniraastetta, tomaattikuutioita ja mozzarellakuutioita.

Tee niin monta kerrosta kuin haluat.

Jätä viimeiseksi tomaattikuutioita ja parmesaania.

Paista 180 °C:ssa 40 min ja tarjoile lämpimänä, ei tulikuumana, parmesaaniraasteen kanssa.