Munakoiso-parmigiana
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Munakoiso | 1000 g | 2,5 kpl | | | 33 dl | 224 kcal | 5 g | 31 g | 2 g | 25 g |
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g | 800 g | 6,4 kpl | | | | 162 kcal | 4,8 g | 30 g | 2,4 g | 11 g |
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g | 200 g | | | | | 776 kcal | 66 g | 0 g | 57 g | 0 g |
Juusto, mozzarella | 200 g | | | | | 521 kcal | 37 g | 0 g | 41 g | 0 g |
Sipuli (kuorittu) | 90 g | 1,6 kpl | | | 1 dl | 24 kcal | 1,2 g | 4,3 g | 0,2 g | 1,5 g |
Basilika, tuore | 15 g | | | | | 6 kcal | 0,5 g | 0,8 g | 0,1 g | 0,6 g |
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g | 15 g | | | | | 135 kcal | 0 g | 0 g | 15 g | 0 g |
|
| Koko resepti 4 annosta | 2320 g | | | | | 1849 kcal | 115 g | 67 g | 117 g | 38 g |
Ravintosisältö / annos | 580 g | | | | | 462 kcal | 29 g | 17 g | 29 g | 10 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 80 kcal | 4,9 g | 2,9 g | 5 g | 1,7 g |
4 annosta
Leikkaa puhtaat munakoisot pituussuunnassa n. puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.
Ne ovat nykyään niin laimeita, ettei niitä tarvitse itkettää suolassa.
Jos pidät makua liian voimakkaana, itketä tunti merisuolan alla.
Paista viipaleita maapähkinäöljyssä molemmin puolin pehmeiksi ja laita talouspaperille valumaan.
Leikkaa tomaatit kuutioiksi.
Paista sipulisiivuja oliiviöljyssä, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
Lisää tomaattikuutiot ja paista niitä, kunnes ne ovat melkein sosemaisia.
Revi joukkoon basilika käsin.
Suolaa ja pippuroi.
Kokoa parmigianasi tässä järjestyksessä: uunivuokaan oliiviöljyä, kerros munakoisoviipaleita, parmesaaniraastetta, tomaattikuutioita ja mozzarellakuutioita.
Tee niin monta kerrosta kuin haluat.
Jätä viimeiseksi tomaattikuutioita ja parmesaania.
Paista 180 °C:ssa 40 min ja tarjoile lämpimänä, ei tulikuumana, parmesaaniraasteen kanssa.