Bataatti-kikhernecurry

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)110 g2 kpl  1,2 dl30 kcal1,4 g5,3 g0,2 g1,9 g
Valkosipuli 16 g4 kpl   17 kcal1,3 g2,6 g0,1 g0,3 g
Kikherne keitetty 100g200 g    268 kcal18 g36 g5,2 g8,6 g
Porkkana 180 g2,8 kpl   59 kcal1,1 g10 g0,4 g4,6 g
Rypsiöljy 28 g 5,6 tl2 rl0,3 dl248 kcal0 g0 g28 g0 g
Tomaattimurska, 1 prk400 g  27 rl4 dl107 kcal2,4 g21 g0,8 g5,6 g
Bataatti, kuorittu 600 g4,6 kpl   486 kcal9 g101 g0,3 g18 g
Kasvisliemikuutio, Knorr bouillon vegetable (Knorr), annos 11g11 g    28 kcal0,7 g0,9 g2,3 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 750 g 150 tl50 rl7,5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
2295 g    1242 kcal34 g177 g37 g39 g
Ravintosisältö / annos383 g    207 kcal5,7 g30 g6,2 g6,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    54 kcal1,5 g7,7 g1,6 g1,7 g
200 g liotettuja kikherneitä
1-2 sipulia
4 valkosipulin kynttä
3 tuoretta punaista chiliä (tai teelusikallinen punaista chilitahnaa)
3 porkkanaa (esim.

karkeaksi raastettuna suljuna)
2 tl korianterin siemeniä
1 tl kardemumman siemeniä
2 rkl rypsiöljyä
15 curry leaves (saa aasialaisista ruokakaupoista)
1 tl mustia sinapin siemeniä
2 tl jauhettua kurkumaa
400 g tomaatteja = 1 purkki
iso bataatti (tai kaksikin)
750 ml kasvislientä

Keittele (yön yli liotettuja) kikherneitä noin 45 min. (vaikka jo etukäteen).

Kuori ja pilko sipulit, valkosipulit, chilit ja porkkanat.

Morttelissa hienonna korianterin siemenet jauheeksi.

Öljy paksupohjaiseen (isoon) kattilaan.

1. Sipulit ja valkosipulit – hiljaisella tulella hienokseltaan.

2. Lisää kokonaiset currynlehdet (jos sulla on, ilmankin tulee hyvää ) ja
sinapin siemenet 2 tl ja
korianterin 2 tl ja
kardemummansiemenjauheet 1 tl,
kurkuma 2 tl ja
pilkotut chilit.

(Laitoin 1 tl valmista punaista chlitahnaa.)

Hämmentele, keittele (anna maustua) 2-3 minuuttia.

3. Lisää pilkotut porkkanat.

Keittele 4-5 minuuttia.

4. Purkillinen tomaatteja, tai tomaattimurskaa,
5. Kuori ja lohko bataatti isohkoiksi palasiksi ja lisää ne kattilaan.

6.Kasvisliemi 7-8 dl.

Anna kiehua.

Pienennä levyä.

Keittele hiljakseen, hämmentele toisinaan, työntele vihanneksia alemmas liemeen.

Ne pitää olla pehmeitä mutta ei muussattuja.

Lisää suolaa, jos tarvii.

7. Lisää lopuksi kikherneet ja anna niidenkin maustua.

Namnam.