Saaristolaisleipä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Hiiva 50 g1 kpl   37 kcal6,6 g0,6 g0,2 g3,5 g
Siirappi, tumma381 g    1219 kcal0,4 g282 g0 g0 g
Suola, annos 3g20 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kauralese 175 g  19 rl2,9 dl630 kcal32 g80 g14 g31 g
Ruisjauho kokojyväjauho 175 g  22 rl3,2 dl532 kcal15 g97 g3,3 g24 g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)257 g    974 kcal30 g198 g5,7 g37 g
Vehnäjauho puolikarkea 670 g  67 rl10 dl2299 kcal68 g469 g8 g24 g
Kirnupiimä (Ilmajoen osuusmeijeri), annos 200g1000 g    310 kcal30 g42 g2 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
2728 g    6001 kcal182 g1168 g33 g119 g
Ravintosisältö / annos227 g    499 kcal15 g97 g2,7 g10 g
Ravintosisältö / 100g100 g    220 kcal6,7 g43 g1,2 g4,4 g
Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja hämmennä siihen samalla siirappi ja murusta hiiva.

Lisää suola.

Sitten loput aineet joukkoon yksi kerrallaan.

Taikina saa jäädä melko lötköksi, sitä ei ole tarkoitus juuri vaivata, sekoittaa vain hyvin.

Jaa taikina esim kolmeen 1,5 litran voideltuun foliovuokaan.

Jätä kohoamaan liinan alle kahdeksi tunniksi.

Paista kohonneita leipiä160-asteisessa uunissa vähän keskitasoa alempana n.1,5-2 tuntia, uunisi tehoista riippuen.

Itselläni on melko uusi uuni ja leivät saivat viettää uunissa täydet 2 tuntia.

Itse voitelin leivät tunnin paistamisen jälkeen siirappi-vesi-seoksella jottai sain rapean ja kauniin pinnan .Sitten leivät takaisin uuniin toiseksi tunniksi..

Resepti on Lallatilaan blogista!