Omenainen broileririsotto (Pirkka)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kariniemen kananpojan Fileesuikaleet (450 g)500 g    555 kcal115 g0 g10 g0 g
Rypsiöljy 41 g 8,1 tl2,9 rl0,5 dl358 kcal0 g0 g41 g0 g
Tumma riisi Uncle Ben´s250 g    840 kcal20 g178 g5,5 g10 g
Sipuli (kuorittu)50 g0,9 kpl  0,6 dl14 kcal0,7 g2,4 g0,1 g0,9 g
Vesi, vesijohtovesi 500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g7.5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Porkkana 163 g2,5 kpl   53 kcal1 g9 g0,3 g4,1 g
Omena, ulkomainen, kuorittu 400 g2,5 kpl   179 kcal0,8 g38 g0,4 g7,2 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1911 g    1998 kcal138 g227 g57 g22 g
Ravintosisältö / annos318 g    333 kcal23 g38 g9 g3,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    105 kcal7,2 g12 g3 g1,2 g
Ainekset:

1 rs (450 g) Marinoimattomia broilerin fileesuikaleita
3 rkl öljyä
3 tl currya
2 1/2 dl Pirkka tummaa riisiä
1 sipuli
5 dl vettä
11/2 tl suolaa
2-3 porkkanaa
2 isoa omenaa
2 tl rakuunaa
mustapippurirouhetta
persiljaa

1. Kuumenna öljyä paistokasarissa.

Ruskista broilerisuikaleet kahdessa tai kolmessa erässä.

Ripottele pinnalle currya.

Siirrä ruskistuneet broilerit lautaselle.

2. Kuumenna loppu öljy ja lisää silputtu sipuli sekä riisit.

Kuullota nopeasti ja kaada joukkoon vesi.

Lisää suola ja kuutioidut porkkanat.

Anna kiehua hiljalleen kannen alla 20 minuuttia.

3. Lisää kuutioidut omenat ja broilerit.

Hauduta vielänoin 10 minuuttia.

Mausta rakuunalla ja mustapippurilla.

Ripottele pinnalle reilusti persiljaa.