Poronjauhelihakastike

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Porojauheliha, Pirkka400 g    560 kcal92 g0 g20 g0 g
Sipuli (kuorittu)30 g0,6 kpl  1/3 dl8,1 kcal0,4 g1,4 g0,1 g0,5 g
Ruokakerma, luomu (Valio), annos 50g100 g    160 kcal2,1 g3,8 g15 g0,1 g
Vesi400 g 80 tl27 rl4 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 10 g  1 rl0,2 dl34 kcal1 g7 g0,1 g0,4 g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 8 g 1,6 tl0,6 rl0,1 dl71 kcal0 g0 g8 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
948 g    833 kcal96 g12 g43 g1 g
Ravintosisältö / annos158 g    139 kcal16 g2 g7,2 g0,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    88 kcal10 g1,3 g4,6 g0,1 g
Silppua sipuli ja kuullota silppua teelusikallisessa rypsiöljyä, kunnes sipuli on läpikuultavaa.

Lisää poron jauheliha ja paista kypsäksi.

Jauheliha vaatii murustuakseen, että sitä koko ajan työnnellään paistinlastalla.

Kun jauheliha on kypsää, lisää ruokalusikallinen vehnäjauhoja, suolaa ja valkopippuria.

Kääntele jauhot lihan sekaan ja lisää vesi sekä n. 1 dl ruokakermaa.

Anna saostua (voit lisätä vehnäjauhoja veteen sekoitettuna puurona, jos et saa tarpeeksi paksua kastiketta heti, anna kuitenkin ensin kastikkeen kiehahtaa kunnolla).

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa sekä valkopippuria ja vähän chilijauhetta.

Tarjoa keitetyn spagetin kanssa.