Remulade kastike

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Ranskankerma Valio100 g    280 kcal2,5 g3,5 g28 g0 g
Majoneesi 27-33 % rasvaa 95 g 19 tl6,8 rl1 dl283 kcal1,4 g6,1 g29 g0 g
Maustekurkku sokerisuolattu 40 g0,4 kpl   8 kcal0,3 g1,2 g0 g0,7 g
Kapris etikkaliemessä, Figaro15 g    4,6 kcal0,3 g0,6 g0,1 g0,5 g
Sipuli (kuorittu)30 g0,6 kpl  1/3 dl8,1 kcal0,4 g1,4 g0,1 g0,5 g
Hunaja 6.5 g 0,9 tl1/3 rl0,1 dl22 kcal0 g5,3 g0 g0 g
Sinappi (teollinen)5 g 1 tl0,3 rl0,1 dl6,4 kcal0,2 g0,7 g0,3 g0 g
Porkkana 25 g0,4 kpl   8,2 kcal0,2 g1,4 g0,1 g0,6 g
Anjovis-filee, 1 kpl30 g    63 kcal2,9 g4,2 g3,9 g0 g
Valkopippuri 1 g 1/2 tl0,1 rl 2,8 kcal0,1 g0,4 g0 g0,3 g
Mustapippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,6 kcal0,2 g0,8 g0,1 g0,5 g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 30 g 6 tl2 rl0,3 dl6,5 kcal0,1 g0,5 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
380 g    697 kcal8,6 g26 g61 g3,1 g
Ravintosisältö / annos95 g    175 kcal2,2 g6,5 g15 g0,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    184 kcal2,3 g6,9 g16 g0,8 g
Silppua sipuli mahdollisimman pieneksi.

Raasta porkkana hienolla terällä.

Silppua maustekurkku pieneksi, samoin anjovikset.

Murskaa kaprikset.

Sekoita ranskankerma ja majoneesi keskenään.

Lisää siihen puolikkaan sitruunaan mehu ja sekoita tasaiseksi.

Lisää hunaja ja sinappi.

Sekoita tasaiseksi.

Lisää seokseen, sipuli, porkkana, kapris, anjovis ja kurkku sekä hienonnettu tuore persilja.

Lisää lopuksi pippurit.

Anna maustua jääkaapissa ainakin tunti.

Kastike säilyy noin viikon.

Sopii hyvin grillatun, paneroidun tai paistetun kalan kanssa, sekä kasviksille.

Kalaton vaihtoehto, kun jättää anjovikset pois.

Sipulikaan ei välttämätön.

Niin eikä hunaja, jos ei pidä makeasta.