Katkarapurisotto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)30 g0,6 kpl  1/3 dl8,1 kcal0,4 g1,4 g0,1 g0,5 g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 20 g 4 tl1,4 rl0,2 dl177 kcal0 g0 g20 g0 g
Täysjyväriisi 300 g  23 rl3,5 dl1005 kcal18 g214 g2,1 g22 g
Valkoviini kuiva 100 g 20 tl6,7 rl1 dl69 kcal0,3 g0,6 g0 g0 g
Kasvisliemi laimennettu 1000 g  67 rl10 dl93 kcal2,9 g4,1 g7,2 g0,5 g
Katkarapu 150 g75 kpl  3 dl103 kcal22 g0 g1,7 g0 g
Herne 60 g   1 dl41 kcal3 g5,6 g0,2 g1,9 g
Parmesaani raaste, Somerfield30 g    116 kcal10 g0 g8,5 g0 g
Oivariini, 60 (100g)10 g    55 kcal0,1 g0,1 g6 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1700 g    1666 kcal57 g226 g46 g25 g
Ravintosisältö / annos213 g    209 kcal7,1 g28 g5,7 g3,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    98 kcal3,3 g13 g2,7 g1,5 g
Silppua sipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia öljyssä, kunnes sipuli on läpikuultavaa.

Lisää riisit ja kuullota, kunnes läpikuultavia.

Lisää viini ja anna kiehahtaa.

Lisää n. 1/3 kasvisliemestä ja anna kiehua kevyesti poreillen, kunnes lientä on enää vähän jäljellä.

Lisää toinen 1/3 liemestä ja anna jälleen kiehua vähiin.

Lisää loput liemestä ja tarkista kypsyyttä maistamalla.

Riisi on kypsää vähän merkistä riippuen n. 50 minuutin jälkeen. 45 minuutin kiehumisen jälkeen lisää jäiset herneet ja katkaravut.

Anna liemen kiehua melko vähiin, varo, ettei risotto pala pohjaan.

Siirrä pois kuumalta liedeltä ja lisää voi sekä raastettu parmesaani.

Sekoita.

Huom! sekä kasvisliemi että parmesaani ovat suolaisia, joten suolan lisäämiselle tuskin on tarvetta.

Risoton pitää olla kermaista ja paksua, ei lainkaan vetistä, siksi liemen tulee kiehua lähes kokonaan pois.

Tarjoile raikkaan salaatin ja kuivan valkoviinin kanssa.