Tarte Tatin - Ranskalainen omenapiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Voi 60% rasvaa 100 g    545 kcal0,9 g0,5 g61 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu60 g1 kpl   76 kcal6,6 g0,2 g5,4 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 200 g  20 rl3,1 dl686 kcal20 g140 g2,4 g7 g
Voi 60% rasvaa 50 g    272 kcal0,4 g0,3 g31 g0 g
Sokeri150 g50 kpl38 tl13 rl1,8 dl609 kcal0 g150 g0 g0 g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 1000 g5 kpl   386 kcal1,6 g82 g0,9 g15 g
Vesi, vesijohtovesi 30 g 6 tl2 rl0,3 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
1590 g    2574 kcal30 g373 g100 g22 g
Ravintosisältö / annos159 g    257 kcal3 g37 g10 g2,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    162 kcal1,9 g23 g6,3 g1,4 g
Vaahdota 100g voita, lisää voihin 2 rkl vettä ja muna.

Sekoita.

Lisää jauhot ja ripaus suolaa.

Älä veivaa taikinaa liikaa ettei se kovetu.

Lisää kattilaan 50g voita ja 150g sokeria.

Karamelisoi voi ja sokeri kattilassa.

Lisää karamelisoitu seos vuokaan ja lisää omenat päälle ja laita uuniin 15 min 200 C°.

Kauli taikina hiukan ylikokoiseksi ja laita vuoan päälle.

Painele taikina vuoan reunojen sisäpuolelle.

Laita uuniin 20 min 200 C°. Anna tortun jäähtyä tunnin verran ja kumoa torttu lautaselle.

Nauti jäätelön kera.