Juustoinen kesäkurpitsakeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kesäkurpitsa600 g1,7 kpl   102 kcal2,4 g15 g3,6 g4,2 g
Sulatejuusto, olympia perinteinen 20%200 g    500 kcal30 g6,2 g40 g0 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Kasvisliemikuutio (Kania), annos 11g22 g    65 kcal2 g3,7 g4,6 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
922 g    694 kcal36 g30 g48 g5,9 g
Ravintosisältö / annos231 g    174 kcal8,9 g7,4 g12 g1,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    75 kcal3,9 g3,2 g5,2 g0,6 g
Kesäkurpitsaa n. 600g 2-3 normi kokoista
1-2 sipulia
1-2 kasvisliemikuutiota
vettä n. 1.5 l
Olympia tms. sulatejuustoa 200g
Kuori ja pilko kurpitsat ja sipulit veteen, lisää kasvisliemikuutiot.

Keitä kunnes kesäkurpitsat ovat kuulaita.

Soseuta sauvasekoittimella.

Lisää lopuksi sulatejuusto.

Ohje ei alkuperäinen, "noin-mittoja".

Huom! Tähän ei sovi valkosipuli.

.kokeiltu...