Punajuuri-vuohenjuustosalaatti

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Punajuuri 200 g2,5 kpl   77 kcal2 g14 g0,4 g5 g
Vuohenjuusto pirkan hyvä (Pirkka), annos 200g100 g    295 kcal21 g1 g23 g0 g
Hunaja 7 g 1 tl0,4 rl0,1 dl23 kcal0 g5,7 g0 g0 g
Oliiviöljy 13 g 2,6 tl0,9 rl0,1 dl115 kcal0 g0 g13 g0 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g7 g1,8 kpl   7,3 kcal0,6 g1,1 g0 g0,1 g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g5 g    4,8 kcal0,1 g0,9 g0 g0 g
Suola, annos 3g6 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
2 annosta
338 g    522 kcal24 g23 g36 g5,1 g
Ravintosisältö / annos169 g    261 kcal12 g11 g18 g2,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    154 kcal7 g6,7 g11 g1,5 g
Keitä punajuuri kuorineen.

Murskaa valkosipuli vaikka leikkuulaudalla veitsi lappeellaan merisuolan kanssa "hieroen" (suola murskaa valkosipulin mössöksi).

Sekoita valkosipuli hunajan, oliiviöljyn ja balsamicon kanssa.

Kun punajuuri on jäähtynyt, poista kuori ja viipaloi.

Marinoi punajuuret seoksella (jos vain on aikaa, kannattaa antaa olla parikin tuntia).

Viipaloi vuohenjuusto yhtä moneen osaan kuin punajuuri ja laita vuohenjuustoviipaleet punajuuriviipaleiden päälle uunivuokaan.

Paista 225c ylätasolla grillivastuksilla kunnes vuohenjuusto hieman saa väriä.

Syö salaatin kanssa.