Kessun kuivalihatangot

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Naudanfilee 1000 g0,6 kpl   1226 kcal212 g0 g42 g0 g
Chilikastike original, Felix50 g    44 kcal0,9 g7,5 g0,1 g0 g
Suola, annos 3g10 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g50 g    440 kcal0 g0 g50 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
25 annosta
1110 g    1710 kcal212 g7,5 g92 g0 g
Ravintosisältö / annos44 g    68 kcal8,4 g0,3 g3,6 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    154 kcal19 g0,7 g8,3 g0 g
Leikkaa läskitön liha syiden suuntaisesti sormen paksuisiksi suikaleiksi.

Marinoi esim.

chilikastike-öljy-seoksessa yön yli kulhossa jääkaapissa.

Pyyhi lihat paperilla, ja aseta sähköuuniin ritilälle.

Ritilän alle kannattaa asettaa uunipelti leivinpaperin kanssa, koska kuivatuksen aikana lihasta valuu nesteitä.

Jätä kuitenkin ilmatilaa.

Uuni 50 asteeseen ja suuluuku raolleen.

Kiertoilma päälle, ja sitten vaan odottelet muutaman tunnin.

Halutessaan tankoja voi lisäsuolata pyyhkimällä ne lopuksi suolaliuoksella ja antamalla kuivua lisää.