Mausteinen jauheliha-linssikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi1500 g 300 tl100 rl15 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sipuli (kuorittu)30 g0,6 kpl  1/3 dl8,1 kcal0,4 g1,4 g0,1 g0,5 g
Valkosipuli 20 g5 kpl   22 kcal1,6 g3,3 g0,1 g0,4 g
Paseerattu tomaatti, 500 g (Pirkka), annos 500g500 g    150 kcal5 g30 g1 g0 g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha400 g    664 kcal76 g0 g40 g0 g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 120 g   1,5 dl382 kcal29 g55 g2,3 g11 g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 200 g  20 rl3,3 dl266 kcal17 g35 g4 g10 g
Porkkana 100 g1,5 kpl   33 kcal0,6 g5,6 g0,2 g2,6 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
2870 g    1525 kcal130 g130 g48 g24 g
Ravintosisältö / annos359 g    191 kcal16 g16 g6 g3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    53 kcal4,5 g4,5 g1,7 g0,8 g
Mausteet:
chilirouhe, garam masala, kurkuma, curry, paprikajauhe, (inkivääri)

Kuullota sipulit öljyssä, lisää mausteet, sekoita kunnes sipulit ovat peittyneet mausteisiin.

Lisää jauheliha ja paista kypsäksi.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, pieneksi pilkotut porkkanat ja linssit ja suolaa, jos haluat.

Jos lisäsit vihreitä linssejä, keitä n. 30 minuuttia, jos punaisia, keitä n. 20 minuuttia.

Lisää kikherneet ja keitä vielä n. 5 minuuttia.