Puolukka kaura-tosca piirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 220 g4 kpl   314 kcal28 g0,7 g23 g0 g
Sokeri 255 g85 kpl64 tl21 rl3 dl1035 kcal0 g255 g0 g0 g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 150 g 30 tl10 rl1,5 dl58 kcal5 g4,2 g2,3 g0 g
Voi, 1 tl, 5 g150 g    1095 kcal1,5 g1,5 g120 g0 g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl260 g  26 rl4 dl962 kcal31 g192 g5,5 g9 g
Puolukka 240 g  20 rl4 dl93 kcal1,1 g16 g1,2 g6,2 g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl120 g  20 rl3 dl408 kcal17 g67 g8 g13 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
36 annosta
1395 g    3965 kcal83 g537 g160 g29 g
Ravintosisältö / annos39 g    111 kcal2,3 g15 g4,5 g0,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    284 kcal6 g38 g11 g2 g
4 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl maitoa
100g margariini- tai voisulaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Päälle:
n. 4 dl puolukoita

Pinnalle:
1 dl sokeria tai tummaa ruokokidesokeria
1 dl margariini- tai voisulaa

Sekoita munat ja sokeri keskenään 4 kevyesti esimerkiksi puisella haarukalla, lisää maito ja voisula, sekoita hyvin.

Lisää seokseen vehnäjauho-leivinjauheseos ja sekoita vain sen verran, että ainekset tasoittuvat.

Levitä taikina pellille.

Ripottele päälle marjat.

Sekoita päällisen ainekset keskenään ja ripottele seos piirakan pinnalle.

Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 25 - 30 minuuttia.