Tuulin porkkanakakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu110 g1,8 kpl   139 kcal12 g0,3 g10 g0 g
Sokeri 127 g42 kpl32 tl11 rl1,5 dl516 kcal0 g127 g0 g0 g
Porkkanaraaste 200g100 g1,5 kpl   27 kcal0,6 g5,3 g0,2 g2,5 g
Rypsiöljy Kultasula (Ravintoraisio oy), annos 16g100 g    900 kcal0 g0 g100 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 130 g  13 rl2 dl446 kcal13 g91 g1,6 g4,6 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g5 g    20 kcal0 g5 g0 g0 g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g5 g    18 kcal0,2 g4 g0,2 g0 g
Philadelphia tuorejuusto kurkku & feta (Kraft)100 g    150 kcal8,4 g4 g11 g0,4 g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki125 g 25 tl8,3 rl1,3 dl70 kcal11 g6,3 g0,3 g0 g
Tomusokeri 1dl=60g90 g    360 kcal0 g90 g0 g0 g
Pähkinäsekoitus (Rainbow), annos 40g20 g    126 kcal3,4 g1,8 g12 g2,1 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
917 g    2780 kcal49 g337 g135 g10 g
Ravintosisältö / annos92 g    279 kcal4,9 g34 g14 g1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    303 kcal5,3 g37 g15 g1 g
2 munaa

1 1/2 dl sokeria

3 dl porkkanaraastetta

1 dl (rypsi) öljyä

2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

1 tl kanelia

1/4 tl inkivääriä

1/4 tl jauhettua mausteneilikkaa

Kuorrutus: 100 g maustamatonta (kevyt) tuorejuustoa (Philadelphia)

125 g maitorahkaa

1-1 1/2 dl tomusokeria

1 tl vanilliinisokeria

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

2. Raasta porkkanat ja lisää vaahtoon öljyn kanssa.

3. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe, vaniljasokeri ja mausteet ja kaada seos muna-porkkanavaahdon joukkoon.

Sekoita taikinaa vain sen verran, että ainekset sekoittuvat.

4. Vuoraa 15 x 25 sentin suuruinen uunivuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.

5. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes kakku on saanut hieman väriä reunoilta eikä tikulla koetettaessa tikkuun jää taikinaa.

6. Nosta kakkupohja pois vuoasta.

Jäähdytä.

Valmista sillä aikaa kuorrutus.

Sekoita kuorrutuksen kaikki aineet kulhossa tasaiseksi massaksi.

Työ onnistuu parhaiten, kun tuorejuusto on lämmennyt pöydällä puolisen tuntia.

Mausta tomusokerilla oman makusi mukaan.

7. Levitä kuorrutus kakun pinnalle paksuksi kerrokseksi.

Leikkaa paloiksi tai tuo tarjolle kokonaisena.

(Resepti otettu helsingin sanomista)