Tuulin porkkanakakku
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Kananmuna kuorineen punnittu | 110 g | 1,8 kpl | | | | 139 kcal | 12 g | 0,3 g | 10 g | 0 g |
Sokeri | 127 g | 42 kpl | 32 tl | 11 rl | 1,5 dl | 516 kcal | 0 g | 127 g | 0 g | 0 g |
Porkkanaraaste 200g | 100 g | 1,5 kpl | | | | 27 kcal | 0,6 g | 5,3 g | 0,2 g | 2,5 g |
Rypsiöljy Kultasula (Ravintoraisio oy), annos 16g | 100 g | | | | | 900 kcal | 0 g | 0 g | 100 g | 0 g |
Vehnäjauho puolikarkea | 130 g | | | 13 rl | 2 dl | 446 kcal | 13 g | 91 g | 1,6 g | 4,6 g |
Leivinjauhe | 5 g | | 1 tl | 1/3 rl | | 8,8 kcal | 0,3 g | 1,9 g | 0 g | 0 g |
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g | 5 g | | | | | 20 kcal | 0 g | 5 g | 0 g | 0 g |
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g | 5 g | | | | | 18 kcal | 0,2 g | 4 g | 0,2 g | 0 g |
Philadelphia tuorejuusto kurkku & feta (Kraft) | 100 g | | | | | 150 kcal | 8,4 g | 4 g | 11 g | 0,4 g |
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki | 125 g | | 25 tl | 8,3 rl | 1,3 dl | 70 kcal | 11 g | 6,3 g | 0,3 g | 0 g |
Tomusokeri 1dl=60g | 90 g | | | | | 360 kcal | 0 g | 90 g | 0 g | 0 g |
Pähkinäsekoitus (Rainbow), annos 40g | 20 g | | | | | 126 kcal | 3,4 g | 1,8 g | 12 g | 2,1 g |
|
| Koko resepti 10 annosta | 917 g | | | | | 2780 kcal | 49 g | 337 g | 135 g | 10 g |
Ravintosisältö / annos | 92 g | | | | | 279 kcal | 4,9 g | 34 g | 14 g | 1 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 303 kcal | 5,3 g | 37 g | 15 g | 1 g |
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
3 dl porkkanaraastetta
1 dl (rypsi) öljyä
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1/4 tl inkivääriä
1/4 tl jauhettua mausteneilikkaa
Kuorrutus: 100 g maustamatonta (kevyt) tuorejuustoa (Philadelphia)
125 g maitorahkaa
1-1 1/2 dl tomusokeria
1 tl vanilliinisokeria
1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
2. Raasta porkkanat ja lisää vaahtoon öljyn kanssa.
3. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe, vaniljasokeri ja mausteet ja kaada seos muna-porkkanavaahdon joukkoon.
Sekoita taikinaa vain sen verran, että ainekset sekoittuvat.
4. Vuoraa 15 x 25 sentin suuruinen uunivuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
5. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes kakku on saanut hieman väriä reunoilta eikä tikulla koetettaessa tikkuun jää taikinaa.
6. Nosta kakkupohja pois vuoasta.
Jäähdytä.
Valmista sillä aikaa kuorrutus.
Sekoita kuorrutuksen kaikki aineet kulhossa tasaiseksi massaksi.
Työ onnistuu parhaiten, kun tuorejuusto on lämmennyt pöydällä puolisen tuntia.
Mausta tomusokerilla oman makusi mukaan.
7. Levitä kuorrutus kakun pinnalle paksuksi kerrokseksi.
Leikkaa paloiksi tai tuo tarjolle kokonaisena.
(Resepti otettu helsingin sanomista)