Marokkolainen linssi-punasipulisalaatti/ muhennos

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Oliiviöljy 41 g 8,1 tl2,9 rl0,5 dl358 kcal0 g0 g41 g0 g
Punasipuli, kuorittu, 100g120 g2,2 kpl  1,3 dl32 kcal1,6 g5,8 g0,2 g2 g
Tomaatti, tuore150 g1,2 kpl   31 kcal0,9 g5,7 g0,5 g2,1 g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 200 g   2,5 dl637 kcal49 g91 g3,8 g18 g
Vesi1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Valkosipuli 16 g4 kpl   17 kcal1,3 g2,6 g0,1 g0,3 g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g15 g    59 kcal0,5 g3 g5,1 g0 g
Korianteri, tuore, annos 20g20 g    4 kcal0,4 g0,8 g0,1 g0,6 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1562 g    1139 kcal54 g109 g50 g23 g
Ravintosisältö / annos390 g    284 kcal13 g27 g13 g5,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    73 kcal3,4 g7 g3,2 g1,5 g
Kuumenna 2 rkl öljyä isossa pannussa ja kuullota sipuli pehmeäksi.

Kalttaa tomaatit ja lisää ne ja huuhdotut linssit sipulin joukkoon.

Mausta kurkumalla (2 tl) ja juustokuminalla (2 tl). Kaada vesi pannulle ja lisää fondi.

Kuumenna kiehuvaksi, vähennä sitten lämpöä ja hauduta seosta kunnes linssit ovat kypsiä ja melkein kaikki neste on imeytynyt.

Paista toiselle pannulla valkosipuli lopussa öljyssä ruskeaksi ja rapeaksi.

Sekoita valkosipuli ja tuore korianteri linssiseokseen ja mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä sitruunalohkojen ja maustamattoman jogurtin kera.