Amerikkalaiset pannukakut (Olivia)
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Piimä AB Acidophilus Valio | 350 g | | | | | 186 kcal | 11 g | 16 g | 8,8 g | 0 g |
Kananmuna kuorineen punnittu | 68 g | 1,1 kpl | | | | 86 kcal | 7,5 g | 0,2 g | 6,1 g | 0 g |
Voi, 1 tl, 5 g | 25 g | | | | | 183 kcal | 0,3 g | 0,3 g | 20 g | 0 g |
Vehnäjauho puolikarkea | 163 g | | | 16 rl | 2,5 dl | 558 kcal | 17 g | 114 g | 2 g | 5,7 g |
Leivinjauhe | 5 g | | 1 tl | 1/3 rl | | 8,8 kcal | 0,3 g | 1,9 g | 0 g | 0 g |
Hunaja | 20 g | | 2,9 tl | 1 rl | 0,1 dl | 66 kcal | 0,1 g | 16 g | 0 g | 0 g |
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g | 2 g | | | | | 8 kcal | 0 g | 2 g | 0 g | 0 g |
Ruokasuola jodioitu | 3.3 g | | 0,5 tl | 0,2 rl | | 0,1 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
|
| Koko resepti 5 annosta | 636 g | | | | | 1094 kcal | 36 g | 150 g | 37 g | 5,7 g |
Ravintosisältö / annos | 127 g | | | | | 219 kcal | 7,2 g | 30 g | 7,4 g | 1,1 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 172 kcal | 5,7 g | 24 g | 5,8 g | 0,9 g |
1. Riko kananmunat piimän joukkoon ja vatkaa tasaiseksi.
2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda.
Ripottele seos piimä-munaseoksen joukkoon vähitellen ja koko ajan vatkaten.
Lisää sokeri tai hunaja, vaniljasokeri ja suola.
Sekoita ja anna taikinan levähtää 5-10min.
3. Kuumenna pieni valurautapannu kuumaksi.
Lisää pannulle n. 2tl voita.
Kaada pannulle n. desilitra taikinaa.
Paista kunnes pinta alkaa kuplia ja hyytyä reunoilta.
Käännä pannukakku norkealla lastalla ja paista toiselta puolelta pari minuuttia.
4. Pienennä lämpötilaa.
Lisää nokare voita ja paista loput pannukakut.
Olivian vinkkejä onnistumiseen:
- Anna piimän ja kananmunien lämmetä huoneenlämmössä enen taikinan valmistamista.
- Älä vatkaa taikinaa liikaa, ettei jauhojen gluteiini muodosta taikinaan sitkoa.
- Paista mieluummin liian alhaisella kuin liian korkealla lämpötilalla.
- Kaada taikina pannulle spiraalimaisena nauhana, jolloin pannukakusta tulee tasaisen paksu.