Amerikkalaiset pannukakut (Olivia)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Piimä AB Acidophilus Valio350 g    186 kcal11 g16 g8,8 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu68 g1,1 kpl   86 kcal7,5 g0,2 g6,1 g0 g
Voi, 1 tl, 5 g25 g    183 kcal0,3 g0,3 g20 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 163 g  16 rl2,5 dl558 kcal17 g114 g2 g5,7 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Hunaja 20 g 2,9 tl1 rl0,1 dl66 kcal0,1 g16 g0 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2 g    8 kcal0 g2 g0 g0 g
Ruokasuola jodioitu 3.3 g 0,5 tl0,2 rl 0,1 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
636 g    1094 kcal36 g150 g37 g5,7 g
Ravintosisältö / annos127 g    219 kcal7,2 g30 g7,4 g1,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    172 kcal5,7 g24 g5,8 g0,9 g
1. Riko kananmunat piimän joukkoon ja vatkaa tasaiseksi.

2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda.

Ripottele seos piimä-munaseoksen joukkoon vähitellen ja koko ajan vatkaten.

Lisää sokeri tai hunaja, vaniljasokeri ja suola.

Sekoita ja anna taikinan levähtää 5-10min.

3. Kuumenna pieni valurautapannu kuumaksi.

Lisää pannulle n. 2tl voita.

Kaada pannulle n. desilitra taikinaa.

Paista kunnes pinta alkaa kuplia ja hyytyä reunoilta.

Käännä pannukakku norkealla lastalla ja paista toiselta puolelta pari minuuttia.

4. Pienennä lämpötilaa.

Lisää nokare voita ja paista loput pannukakut.

Olivian vinkkejä onnistumiseen:
- Anna piimän ja kananmunien lämmetä huoneenlämmössä enen taikinan valmistamista.

- Älä vatkaa taikinaa liikaa, ettei jauhojen gluteiini muodosta taikinaan sitkoa.

- Paista mieluummin liian alhaisella kuin liian korkealla lämpötilalla.

- Kaada taikina pannulle spiraalimaisena nauhana, jolloin pannukakusta tulee tasaisen paksu.