Valkosipulikermaperunat Special Al Meira

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 2540 g42 kpl   1934 kcal48 g394 g5,1 g25 g
Valkosipuli 17 g4,3 kpl   18 kcal1,3 g2,8 g0,1 g0,4 g
Polar-juusto 15%120 g    312 kcal37 g0 g18 g0 g
Flora kevyt ruoka 7%500 g    425 kcal5 g23 g35 g0 g
Suola, annos 3g15 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri, annos 1g10 g    23 kcal1,1 g3,8 g0,3 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
16 annosta
3202 g    2712 kcal92 g423 g59 g26 g
Ravintosisältö / annos200 g    169 kcal5,8 g26 g3,7 g1,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    85 kcal2,9 g13 g1,8 g0,8 g
Kuori n.4 kg perunoita, kuorittuna n.2,5kg.

kolme isoa valkosipulin kynttä.

Raasta pala juustoa.

ota iso uunivuoka ja voitele öljyllä (n.10g), siivuta perunat n.0,5cm paksuisiksi ja laita n.800g kerroksissa vuokaan.

Jokaisen kerroksen päälle yksi valkosipulin kynsi pieneksi murskattuna, suolaa, mustapippuria, perunamaustetta ja aromimaustetta.

Kun kaikki perunat on siivutettu ja vuoassa, laita juustoraaste tasaisesti perunoiden päälle ja kaada pari purkkia kevytruokakermaa tasaisesti perunoiden päälle.

Laita uuniin reiluksi tunniksi 200C.

Nauti hyvän lihan tms. kera!