Häränfilepihvit Special Laurendo Al Meira

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Naudan sisäfilee1750 g    2135 kcal368 g0 g70 g0 g
Ruokaöljy keskiarvo 25 g 5 tl1,8 rl0,3 dl221 kcal0 g0 g25 g0 g
Suola, annos 3g12 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Valkosipuli 20 g5 kpl   22 kcal1,6 g3,3 g0,1 g0,4 g
Mustapippuri, annos 1g8 g    18 kcal0,9 g3,1 g0,3 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
9 annosta
1815 g    2396 kcal370 g6,4 g95 g0,4 g
Ravintosisältö / annos202 g    267 kcal41 g0,7 g11 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    132 kcal20 g0,4 g5,3 g0 g
Hanki hyvää ja mureaa häränsisäfileetä.

Pakastaminen murentaa lihaa entisestään.

Esim. Brasilialainen pampaksella vapaana juossut on ykköslihaa.

Leikkaa fileestä n.5 cm paksuja siivuja lihan syiden vastaisesti.

Painele sormilla kevyesti-ei kannata nuijia liikaa tai käyttää nuijaa lainkaan.

Anna valmiiksi leikattujen pihvien olla huoneenlämmössä riittävän kauan ennen paistamista, esim.2 tuntia.

Laita öljyä pannuun, kuumenna pannu tulikuumaksi, paista pihvejä molemmin puolin n.2 minuuttia, eli n.4 minuuttia yhteensä.

Kypsyysasteesta riippuen.

Hyvä nyrkkisääntö on, että kun pihvit päästävät punaista lihanestettä läpi, silloin on hyvä medium-kypsyysaste saavutettu ja liha on sopivan punaista.

Tämä on makuasia kuitenkin.

Kengänpohjiksi hyviä lihoja ei kannata paistaa.

Öljyssä on hyvä pyöritellä myös hieman pienemmiksi leikattuja valkosipulin kynsiä.

Kun toinen puoli on valmis, mausta mustapippurilla ja suolalla.

Tarjoile välittömästi paistamisen jälkeen.