Pätkiskakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi200 g    900 kcal13 g120 g42 g6,2 g
Voi 75 g 15 tl5,4 rl0,8 dl544 kcal0,9 g0,3 g61 g0 g
Maitosuklaa 200 g1,2 kpl   1075 kcal20 g100 g66 g0,1 g
Pätkis minibites (140 g pussi)140 g    686 kcal5 g85 g35 g0 g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton200 g    320 kcal16 g8 g26 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g5 g    20 kcal0 g5 g0 g0 g
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Sokeri 15 g5 kpl3,8 tl1,3 rl0,2 dl61 kcal0 g15 g0 g0 g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl200 g    720 kcal4 g5,4 g76 g0 g
Liivatelehti, gelatiini400 g    1396 kcal342 g0 g0,4 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1545 g    5879 kcal415 g339 g318 g6,3 g
Ravintosisältö / annos193 g    734 kcal52 g42 g40 g0,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    381 kcal27 g22 g21 g0,4 g
Murskaa keksit ja sekoita muruihin sulatettu voi. Levitä seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Laita liivatelehdet kylmänä veteen likoamaan.

Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan.

Vaahdota valkuaiset, lisää 1rkl sokeria kun vaahto on kovaa, sekoita vielä.

Vaahdota kerma.

Rouhi/murskaa pätkikset hienoksi rouheeksi.

Sulata suklaa.

Lisää suklaaseen pätkismurut, tuorejuusto, vaniljasokeri ja keltuaiset.

Sekoita tasaiseksi.

Purista lionneista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne, lisäämällä joukkoon pari rkl kiehuvaa vettä.

Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen kokoajan sekoittaen.

Lisää seokseen aiemmin vatkattu kerma ja valkuaiset, sekoita kevyesti.

Levitä seos keksi-voi pedille ja jätä jääkaappiin jähmettymään vähintään 5 tunniksi, mieluiten yön yli.