Suklaa-tuorejuustokakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Domino keksi, 1kpl=65kcal=14g175 g    840 kcal9 g112 g40 g1,8 g
Flora kevyt culinesse (Unilevel), annos 500g50 g    230 kcal0,3 g0,3 g26 g0 g
Leivontasuklaa, tumma (Fazer), annos 5g250 g    1400 kcal20 g93 g105 g0 g
Philadelphia tuorejuusto 200g200 g    510 kcal12 g6,4 g48 g0 g
Sokeri 64 g21 kpl16 tl5,3 rl3/4 dl259 kcal0 g64 g0 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu120 g2 kpl   151 kcal13 g0,4 g11 g0 g
Vanilliinisokeri, teelusikka5 g    20 kcal0 g5 g0 g0 g
Liivate 4 g 1,3 tl0,4 rl 14 kcal3,4 g0 g0 g0 g
Vesi15 g 3 tl1 rl0,2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kuohukerma,valio,2dl200 g    680 kcal4 g6 g70 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
1083 g    4104 kcal62 g286 g299 g1,8 g
Ravintosisältö / annos90 g    341 kcal5,2 g24 g25 g0,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    379 kcal5,7 g26 g28 g0,2 g
Leikkaa halkaisijaltaan noin 20-25 cm:n irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperipala.

Hienonna keksit.

Sulata voi ja sekoita joukkoon keksinmurut.

Painele seos vuoan pohjalle.

Valmista täyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Sulata 200 g suklaata vesihauteessa ja anna jäähtyä.

Rouhi loput 50 g suklaata.

Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan veteen.

Sekoita tuorejuuston joukkoon liivate, sulatettu ja rouhittu suklaa, sokeri, vanilliinisokeri ja keltuaiset.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota kerma.

Yhdistä molemmat vaahdot tuorejuustoseokseen.

Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla.

Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta, nosta tarjoiluastiaan ja koristele suklaakiehkuroilla ja marjoilla.