Tomaatti-fetapiiras

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 195 g  20 rl3 dl669 kcal20 g137 g2,3 g6,8 g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen125 g    900 kcal0 g0 g100 g0 g
Feta, Arla Apetina 3%200 g    220 kcal36 g4 g6 g0 g
Kirsikkatomaatti, 50g250 g2 kpl   50 kcal1,5 g10 g0,8 g0 g
Basilika, tuore 50 g  25 rl3,9 dl14 kcal1,6 g0,5 g0,4 g0,8 g
Kananmuna kuorineen punnittu136 g2,3 kpl   171 kcal15 g0,4 g12 g0 g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)200 g    330 kcal6 g8 g30 g0 g
Juustoraaste, kevyt pizzaraaste (Ingman keittiöni)50 g    130 kcal13 g0,8 g8,5 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1206 g    2484 kcal93 g160 g160 g7,6 g
Ravintosisältö / annos201 g    414 kcal16 g27 g27 g1,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    206 kcal7,7 g13 g13 g0,6 g
Tomaatti-fetapiiras

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
125g voita tai margariinia
2-3 rkl kylmää vettä

Täyte:
1 prk (200g) Feta kuutioita
1 rasia (250g) kirsikkatomaatteja
1 ruukku basilikaa silppuna
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
suolaa, pippuria
50-100g juustoraastetta

Nypi margariini ja jauhot kulhossa.

Lisää kylmä vesi, sekoita taikinaksi.

Laita viileään lepäämään noin 30-60 minuuttia.

Voit käyttää halutessasi myös valmista piiraspohjaa (400g)

Painele taikina piirasvuokaan (halkaisija n 26cm).

Tee pohjaan kunnon reunat, pistele pohja haarukalla.

Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia.

Sekoita kananmunat, kerma ja mausteet.

Lado basilikasilppu, Fetajuustokuutiot ja tomaatti piirakan pohjalle, kaada munakerma päälle.

Ripottele juustoraaste pinnalle ja paista 225 asteessa, uunin alatasossa noin 20 minuuttia.

Koristele piiras kirsikkatomaateilla ja tuoreilla Basilikan lehdillä.