Limanpapu-kirsikkatomaattitagine

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Papu iso valkoinen, keitetty460 g    1334 kcal101 g207 g7,4 g0 g
Oliiviöljy 41 g 8,1 tl2,9 rl0,5 dl358 kcal0 g0 g41 g0 g
Sipuli (kuorittu)70 g1,3 kpl  0,8 dl19 kcal0,9 g3,4 g0,1 g1,2 g
Valkosipuli 12 g3 kpl   13 kcal0,9 g2 g0,1 g0,3 g
Inkivääri, tuore, silputtu25 g    20 kcal0,5 g4,5 g0,2 g0,5 g
Kirsikkatomaatti, suomalainen250 g2 kpl   50 kcal1,5 g10 g0,8 g3,5 g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g8 g    28 kcal0,1 g7,1 g0 g0 g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 60 g15 kpl  2 dl119 kcal0,8 g1,1 g12 g2,6 g
Sahrami (Santa maria), annos 0.5g0.5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Paprikajauhe 2 g 1 tl1/3 rl 6,4 kcal0,3 g0,4 g0,3 g0,7 g
Kaneli, jauhettu, annos 2g2 g    5,2 kcal0,1 g1,6 g0,1 g1,1 g
Persilja 5 g  2,5 rl 1,4 kcal0,1 g0,1 g0 g0,4 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
935 g    1954 kcal106 g237 g62 g10 g
Ravintosisältö / annos234 g    489 kcal27 g59 g15 g2,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    209 kcal11 g25 g6,6 g1,1 g
Kuumenna öljy paksupohjaisessa pannussa.

Kisää sipuli, valkosipuli ja inkivääri ja kuullota seosta n. 10 min. kunnes ainekset ovat pehmenneet, mutta eivät ruskistuneet.

Lisää seokseen sahrami ja sen jälkeen kirsikkatomaatit sekä sokeri.

Kun tomaatit alkavat pehmetä, lisää valutetut pavut.

Kun seos kuumentunut kauttaaltaan, lisää oliivit, kaneli ja paprikajauhe.

Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan ja ripottele pinnalle silopersiljaa.