Aapon kostea omenapiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Voi 100 g 20 tl7,1 rl1,1 dl725 kcal1,2 g0,4 g81 g0 g
Sokeri 240 g80 kpl60 tl20 rl2,8 dl974 kcal0 g240 g0 g0 g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g250 g 50 tl17 rl2,5 dl163 kcal28 g11 g0,8 g0 g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%50 g    80 kcal1,4 g1,4 g7,5 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 355 g  36 rl5,5 dl1218 kcal36 g249 g4,3 g12 g
Leivinjauhe 10 g 2 tl2/3 rl 18 kcal0,5 g3,8 g0 g0,1 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g8 g    32 kcal0 g7,9 g0 g0 g
Omena, keskikokoinen 200g350 g2,2 kpl   119 kcal0,7 g25 g1,1 g6,3 g
Siirappi 40 g 5,7 tl2 rl0,3 dl121 kcal0 g30 g0 g0 g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g4 g    15 kcal0,1 g3,2 g0,1 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1407 g    3464 kcal68 g570 g95 g19 g
Ravintosisältö / annos176 g    433 kcal8,5 g71 g12 g2,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    246 kcal4,8 g41 g6,8 g1,3 g
Kuori omenat, poista keskiö omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.