Kessun lanttupata

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Lanttu 500 g    144 kcal5 g23 g1,5 g9 g
Sianpaisti vähärasvainen 400 g    482 kcal83 g0 g16 g0 g
Fenkoli, annos 100g50 g    16 kcal0,6 g3,6 g0,1 g1,6 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Peruna, keskikokoinen 60g400 g5,7 kpl   240 kcal6 g52 g0,4 g3,6 g
Paprika keltainen 60 g0,4 kpl   18 kcal0,6 g3,1 g0,1 g1,2 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
1510 g    927 kcal97 g87 g19 g17 g
Ravintosisältö / annos302 g    185 kcal19 g17 g3,7 g3,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    61 kcal6,4 g5,7 g1,2 g1,1 g
Pataruokahan on helppo ruoka, senkun viskaa aineksia vuokaan ja vuoka uuniin.

MUTTA! Älä hötkyile, vaan anna padan muhia tuntikausia, muutenhan se ei ole pataa, vaan jotain keiton litkua.

Tässä reseptissä on perunoita, mutta syömisvaiheessahan ne voi siirtää ei-karppajan lautaselle.

Tämän padan juju on tähteeksi jäänyt (itse paistettu siankinkku), joka leikataan ohuiksi leikkeiksi ja silputaan pataan.

Kun se muhii kauan ja on pientä silppua, niin se melkeinpä sulaa syödessä kielelle.

Elikkäs lisätään uuninkestävään kannelliseen pataan kinkku, lantut kuutioina ja perunat siivuina.

Sipulit, puolikas fenkolia ja paprika pienitään ja lisätään.

Keltainen paprika on makea ja sopii hyvin lantulle kaveriksi.

Ja koska se on keltainen, niin se naamioituu hyvin ruokaan ja lapsetkaan eivät älyä syövänsä sitä ;)

Lisätään vettä kunnes ainekset peittyvät.

Mausteeksi merisuolaa, kokonaisia viherpippureita, pippurirouhetta ja teelusikallinen kurkumaa.

Suolan kanssa varoen, jos kinkussakin on suolaa.

Uuniin 170 astetta ja 3-4:ksi tunniksi muhimaan kannen alle.

Syödessä lautaselle voi murentaa aurajuustoa, niin saa edes vähän kaloreita!