Kessun kylmäsavulohipiirakka
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Voi | 100 g | | 20 tl | 7,1 rl | 1,1 dl | 725 kcal | 1,2 g | 0,4 g | 81 g | 0 g |
Kylmäsavulohiviipaleet (Chipsters), annos 150g | 400 g | | | | | 772 kcal | 76 g | 0,4 g | 52 g | 0 g |
Kananmuna kuorineen punnittu | 120 g | 2 kpl | | | | 151 kcal | 13 g | 0,4 g | 11 g | 0 g |
Vesi | 100 g | | 20 tl | 6,7 rl | 1 dl | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Vehnäjauho puolikarkea | 130 g | | | 13 rl | 2 dl | 446 kcal | 13 g | 91 g | 1,6 g | 4,6 g |
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light | 200 g | | | 13 rl | 2 dl | 346 kcal | 15 g | 4,6 g | 30 g | 0 g |
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl) | 400 g | | 80 tl | 27 rl | 4 dl | 640 kcal | 11 g | 11 g | 60 g | 0 g |
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio) | 100 g | | | | | 370 kcal | 14 g | 55 g | 8 g | 11 g |
Ruisjauho (Rainbow) | 150 g | | | | | 480 kcal | 15 g | 95 g | 3,5 g | 21 g |
Sipuli, tuore | 100 g | | | | | 27 kcal | 1,3 g | 4,8 g | 0,2 g | 1,7 g |
Leivinjauhe | 5 g | | 1 tl | 1/3 rl | | 8,8 kcal | 0,3 g | 1,9 g | 0 g | 0 g |
|
| Koko resepti 5 annosta | 1805 g | | | | | 3967 kcal | 160 g | 264 g | 247 g | 38 g |
Ravintosisältö / annos | 361 g | | | | | 793 kcal | 32 g | 53 g | 49 g | 7,7 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 220 kcal | 8,9 g | 15 g | 14 g | 2,1 g |
Tästä piirakasta ei kaloreita puutu.
On se silti ja siksikin hyvää.
Pistä joku ettimään uunivuoka ja voitelemaan se.
Mätä jauhoja, ryynejä ja voita kulhoon.
Ajattele, että siinä on kelju naapuri ja murjo seos möyhyksi.
Liruttele vettä sekaan, mutta ei piä lurittaa liikoja kerrallaan.
Kun taikina tuntuu olevan kohillaan, pistä joku taputtelemaan se vuoan pohjalle.
Käske tehä reunuksetkin.
Riko pari munaa toiseen kulhoon ja haistele niitä.
Mätämunia ei piä käyttää, vaan käske viiä ne naapurille.
Niitten hyvien munien sekaan sitte hurautat tuorejuuston ja kermapurkit.
Olis pitäny aukasta ne purkit ensin! Kun oot siivonnu kätes, nappaat konevatkuttimen ja vatkuttelet seoksen tasaseksi.
Käske jonkun kuoria yksi makea sipuli, purjo tai silleen.
Jos hää suostuu, niin käske pilkkoa kans.
Sen kylmäsavulohen ostit tietenki valmiiksi siivutettuna.
Pittää se silti hienontaa, koskapa nyrkin kokoisia möykkyjä on ikävä nieleksiä.
Mällää kala ja sipuli sinne vuokaan ja kaatele täyte päälle.
Jos jotakin ainesta unehtu, niin heitä sekaan vaan.
(Samaa p*skaa siitäkin tulee.)
Paista 200:ssa asteessa puolisen tuntia.
Jos tuntuu ruskistuvan liikaa, heitä foliosta välly päälle ja paista vielä varttitunti.
Käske jonkun kattaa pöytä.
Ota vuoka uunista.
Jos unohit patalaput, niin jäähyttele sormia kylmän veden alla muutama minuuutti.
Käytä koirat kusella.
Tämän syömisen jälkeen et sitä jaksa kuitenkaa tehä pariin tuntiin.
Ja eiku syömään!