Raejuustopastasalaatti

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Makaroni, pasta 165 g  21 rl3 dl540 kcal17 g110 g1,8 g5,5 g
Herne 200 g   3,3 dl138 kcal10 g19 g0,8 g6,2 g
Maustekurkku sokerisuolattu 190 g1,9 kpl   38 kcal1,3 g5,7 g0,2 g3,4 g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g500 g4 kpl   102 kcal3 g19 g1,5 g7 g
Maissi, purkki Rainbow158 g    95 kcal3 g15 g2,4 g0 g
Valkosipuli 8 g2 kpl   8,7 kcal0,6 g1,3 g0 g0,2 g
Mustapippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,6 kcal0,2 g0,8 g0,1 g0,5 g
Juusto, salaattijuusto, rasvaa 18 %, lehmänmaito, suolaliemessä 50 g   0,8 dl114 kcal7 g0,9 g9 g0 g
Raejuusto, rasvaa 2-5 % 500 g 125 tl50 rl5,9 dl460 kcal79 g13 g10 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
3 annosta
1773 g    1501 kcal121 g184 g26 g23 g
Ravintosisältö / annos591 g    500 kcal40 g61 g8,6 g7,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    85 kcal6,8 g10 g1,5 g1,3 g
Keitä pasta.

Jos et muistanut ottaa herneitä sulamaan, voit kipata herneet siivilään ja kataa pastan päälle.

Litistä kaksi valkosipulin kynttä veitsenlappeella ja pilko pieneksi.

Sekoita valkosipuli pastaan ja rouhi sekaan mustapippuria.

Voit myös maustaa pastaa ripauksella yrittisuolaa.

Pilko maustekurkut ja tomaatit.

Valuta maissista ja raejuustosta ylimääräinen neste pois.

Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Tarkista maku.

Voit sekoittaa joukkoon myös fetaa.

Tässä ohjeessa vain 50g edellisillan uunijuureksien teosta jäänyttä.

Varo, ettet käytä liikaa suolaisia aineksia!