Punainen katkarapukeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Rypsiöljy 10 g 2 tl0,7 rl0,1 dl88 kcal0 g0 g10 g0 g
Tomaatti 350 g2,8 kpl   80 kcal2 g12 g1,1 g4,9 g
Tomaattimurska 400 g  27 rl4 dl118 kcal2,2 g21 g0,8 g7,6 g
Kookosmaito 400 g 80 tl27 rl4 dl833 kcal8,1 g11 g85 g2 g
Kalaliemikuutio 10 g0,9 kpl   31 kcal1 g3,4 g1,4 g0,1 g
Vesi, vesijohtovesi 200 g 40 tl13 rl2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ruokosokeri10 g    41 kcal0 g10 g0 g0 g
Maizena vaalea suuruste (Unilever), annos 5g10 g    37 kcal0,1 g8,4 g0,3 g0 g
Katkarapu 150 g75 kpl  3 dl103 kcal22 g0 g1,7 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
1640 g    1357 kcal36 g71 g101 g16 g
Ravintosisältö / annos1640 g    1357 kcal36 g71 g101 g16 g
Ravintosisältö / 100g100 g    83 kcal2,2 g4,3 g6,1 g1 g
1 punasipuli
3 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
3 tomaattia kannat poistettuina ja paloiteltuina
1 prk tomaattimurskaa
1/2 prk tomaattipurkin huuhteluvettä
1 prk kookosmaitoa
1 kalaliemikuutio
1 rkl ruskeaa ruokosokeria
3 rkl Maizena vaaleaa suurustetta
maissinjyviä pakastimen kätköistä
3 dl katkarapuja
cayennepippuria
suolaa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

Kuullota silppu kattilassa oliiviöljyssä.

Lisää tomaatit ja tomaattipurkin huuhteluvesi.

Sekoita joukkoon kalaliemikuutio sekä ruokosokeri.

Kiehauta ja keitä hiljaisella lämmöllä n. 15 min. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kookosmaito.

Kiehauta.

Suurusta keitto suurusteella ja lisää maissi.

Keitä 5 minuuttia.

Lisää lopuksi katkaravut ja anna lämmetä.

Mausta cayennella ja tarvittaessa suolalla.